ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΠΟΥ «ΕΣΠΕΙΡΕ» ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΕ ΦΟΛΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

Για φαινόμενα εγκατάλειψης και θανάτωσης ζώων στην κοινότητα της Νίκαιας κάνει λόγο ο ο πρόεδρος της κοινότητας

Δεν έχει τέλος το μένος των ασυνείδητων που επιμένουν να στοχοποιούν ανυπεράσπιστα ζώα, ενώ τελευταίο κρούσμα καταγράφηκε στη Νίκαια Λάρισας, όπου άγνωστος «έσπειρε» τον θάνατο πετώντας φόλες που στοίχισαν τη ζωή σε δύο αδέσποτα σκυλιά και μία γάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης της αποτρόπαιης πράξης κινήθηκε εν μέσω πανδημίας στην καρδιά της Νίκαιας σκορπώντας τον θάνατο, ενώ φιλόζωοι εντόπισαν νεκρά στην παιδική χαρά απέναντι από τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου τα κουφάρια των άτυχων ζώων.

Μπρος στο αποτρόπαιο θέαμα κάτοικος της κοινότητας ειδοποίησε άμεσα την αστυνομία για την καταγραφή του περιστατικού, ενώ επιτόπου έσπευσαν περιπολικά όπως και ο πρόεδρος της κοινότητας, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε την αρμόδια αντιδήμαρχο για την εξέλιξη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αστυνομία παραδόθηκαν δείγματα εκκρίσεων των ζώων που συλλέχθηκαν από τον χώρο όπου εντοπίστηκαν νεκρά, για να ακολουθήσει νεκροτομή του ενός, με τα δείγματα των σπλάχνων να παραδίδονται επίσης στην αστυνομία, που διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών της απαράδεκτης ενέργειας.

Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ασυνείδητοι «σπέρνουν» φόλες στην ίδια περιοχή, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές και δεσποζόμενων ζώων, καθώς αρκετοί επιλέγουν το πάρκο για τη βόλτα του κατοικίδιού τους, με τους φιλόζωους να απευθύνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι ή έχει εντοπίσει κι άλλα ζώα νεκρά, να επικοινωνήσει με την αστυνομία.

Φαινόμενα εγκατάλειψης και θανάτωσης ζώων

Φαινόμενα εγκατάλειψης και δηλητηρίασης ζώων παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ. Αρχικά τέσσερα μικρά σκυλιά εγκαταλείφθηκαν στην περιοχή του Γυμνασίου – Λυκείου Νίκαιας. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κώστας Παναγούλης αρχικά τα μετέφερε σε ασφαλές σημείο του Δήμου Κιλελέρ για  περίθαλψη και για υιοθεσία. Έπειτα κατέθεσε, ως όφειλε,  μήνυση κατά αγνώστων για εγκατάλειψη ζώου, πράξη που αποτελεί  αυτεπάγγελτα διωκόμενο έγκλημα με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Όπως είναι γνωστό η  εγκατάλειψη  ζώου σύμφωνα με το Νόμο 4039/2012  είναι ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 1 έτους και χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 ευρώ.

Στη συνέχεια στο πάρκο της παιδικής χαράς απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου βρέθηκαν νεκρά δύο αδέσποτα  σκυλιά και μία γάτα πιθανόν από δηλητηρίαση.  Το μέλος του τοπικού συμβουλίου Αλεξία Βελιούλη ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία  για να μεταβεί στο σημείο και να καταγράψει το περιστατικό. Ενημερώθηκαν επίσης ο πρόεδρος της κοινότητας και η αρμόδια αντιδήμαρχος Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη η οποία επικοινώνησε με τον κτηνίατρο – συνεργάτη του Δήμου Κιλελέρ Θανάση Παπαποστόλου ο οποίος πήρε ιστολογικό δείγμα από τα ζώα για περαιτέρω διερεύνηση. Ακολούθησε κατάθεση μήνυσης  κατ’ αγνώστων για παράβαση του άρθρου 16 του Ν.4039/2012 περί κακοποίησης ζώων. Να σημειωθεί ότι εάν ένα άτομο κριθεί ένοχο του παραπάνω αδικήματος υπόκειται σε ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε έτη ή σε χρηματική ποινή μέχρι 30.000 Ευρώ.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος, ο πρόεδρος και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Νίκαιας συνιστούν στους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να τα προσέχουν ιδιαίτερα. Παρακαλούν επίσης όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για τα προαναφερθέντα περιστατικά, για τον πιθανό δράστη ή αν έχει εντοπίσει κι άλλα ζώα νεκρά να επικοινωνήσει μαζί τους ή κατευθείαν με την αστυνομία.

Ειρήνη Παπουτσή

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com

1 Trackback / Pingback

  1. ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΓΕΡΑΚΙΝΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ · Paidis.com

Comments are closed.