ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Έχουν περάσει μήνες από το ξέσπασμα της πανδημίας και η πολιτική της κυβέρνησης γίνεται όλο και πιο καταστροφική και επικίνδυνη για την υγεία, το εισόδημα και τις ζωές των εργαζομένων. Η επιστροφή στο lockdown και οι απαγορεύσεις αποτελούν ανοικτή ομολογία της αποτυχίας της κυβέρνησης για την ανάσχεση της ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας.

Άφησε να περάσουν πολλοί μήνες χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, των υποδομών και προσωπικού σε συγκοινωνίες και εκπαίδευση, την επιβολή μέτρων προστασίας σε χώρους δουλειάς, ενώ την ίδια στιγμή στηρίζει τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους ομίλους με δις € ζεστό χρήμα, φοροαπαλλαγές, αντεργατικές ρυθμίσεις.
Τα σχολεία έκλεισαν αφού ουσιαστικά εκπαιδευτικοί και μαθητές έμειναν τελείως απροστάτευτοι αφού δεν ικανοποιήθηκε κανένα από τα αιτήματα εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Την ίδια στιγμή και ενώ η οικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη, η κυβέρνηση προχωρά στη ψήφιση μέτρων που τσακίζουν μισθούς και συντάξεις. Δε φτάνει ο πτωχευτικός νόμος, με τον οποίο αρπάζουν λαϊκά σπίτια κι εισοδήματα. Δε φτάνει η ανεργία που εκτοξεύτηκε. Δε φτάνει ο νόμος που βάζει σε γύψο τις διαδηλώσεις. Νομοθετούν, για πρώτη φορά στη χώρα μας, τη 10ωρη εργασία, 134 χρόνια μετά την απεργία του Σικάγο και ακριβώς 100 χρόνια ύστερα από την πρώτη νομοθέτηση του 8ωρου στην Ελλάδα. Νομοθετούν την αύξηση των απλήρωτων υπερωριών, την καθολική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, το σμπαράλιασμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Ως παιδαγωγοί, ως δάσκαλοι της νέας γενιάς, δε θα δεχτούμε οι μαθητές μας να ζήσουν χειρότερα από εμάς, να επιστρέψουμε σε συνθήκες δουλείας «100 χρόνια πίσω».
Νομοθετούν διατάξεις που επιχειρούν να δέσουν το εργατικό κίνημα χειροπόδαρα, για να αποτρέψουν τις διεκδικήσεις μας για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων.
Ετοιμάζουν νόμο που μετατρέπει τη συνδικαλιστική δράση σε «ιδιώνυμο».
Κανένα συνδικάτο δεν θα μπορεί να έχει οποιαδήποτε συνδικαλιστική δράση (από το μοίρασμα ανακοίνωσης μέχρι την απεργία) αν δεν γραφτεί στο «ηλεκτρονικό μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων» που νομοθέτησε πέρυσι η ΝΔ με τον «αναπτυξιακό νόμο» και με την υποχρεωτική εγγραφή στο «μητρώο πραγματικών δικαιούχων»,εξομοιώνει τα συνδικάτα με τις ανώνυμες εταιρείες!!

Η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθετεί πάνω στις αντεργατικές και απεργοκτόνες διατάξεις της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (50%+1, ηλεκτρονικά μητρώα κλπ).
Καθιστά υποχρεωτική την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την προκήρυξη απεργίας. Πρόκειται για μέτρο που υπονομεύει τη μυστικότητα, τη γνησιότητα και την ανεξαρτησία της ψήφου, καθώς και τις μαζικές συλλογικές διαδικασίες όπως η Γενική Συνέλευση.
Διαμορφώνουν τον εργαζόμενο-λάστιχο που θέλουν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις: Χωρίς δικαιώματα, χωρίς καμία προστασία, χωρίς συνδικαλιστική δράση.

Καμιά αναμονή!
Η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει τα πάντα στο κεφάλαιο αξιοποιώντας την πανδημία με μια σειρά από αντιδραστικά μέτρα και ΠΝΠ. Επιστρατεύει την αστυνομοκρατία και την καταστολή των αγώνων για να κάμψει τις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στην εγκληματική της πολιτική.

Δε θα τους περάσει! Όπως το οργανωμένο κίνημα τους χάλασε τα σχέδια με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, με την προσπάθεια να μπουν κάμερες στις τάξεις, με τις ψευδοεκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, όπως «έσπασε» στην πράξη την απαγόρευση του εορτασμού του Πολυτεχνείου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, έτσι θα τους χαλάσει και τα σχέδια να βάλουν τις διεκδικήσεις μας στο γύψο!
Να πούμε ΝΑΙ στη διεκδίκηση! ΝΑΙ στο δικαίωμα για υγεία, ελευθερία, δουλειά, μόνιμη και πλήρη, με αύξηση του μισθού και μείωση των ωρών εργασίας για να μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς.

Αγωνιζόμαστε για :

Ενίσχυση του ΕΣΥ με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, επίταξη του  ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας. Τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους εργασίας και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Αποφασιστική ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για τη λειτουργία των σχολείων. 15 μαθητές ανά τάξη, αξιοποίηση άδειων αιθουσών δημόσιων και δημοτικών χώρων, μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας. Δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Γενναία αύξηση των δαπανών για τη λειτουργία των σχολείων και την εκπαίδευση.
Σε καμία περίπτωση η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δεν μπορεί να έχει χαρακτηριστικά υποχρεωτικότητας με πέρασμα απουσιών στο σύστημα, με προχώρημα της ύλης κλπ
Να δοθεί δωρεάν εξοπλισμός και ίντερνετ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Να μην περάσει ο αντεργατικός αντισυνδικαλιστικός νόμος Βρούτση. Όχι στην κατάργηση του 8ώρου και της απεργίας.
Πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Όχι στην απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης. Κάτω τα χέρια από τους αγώνες, τις διαδηλώσεις και την απεργία.
Ανατροπή και ακύρωση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων. Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ.
Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Αναπλήρωση των απωλειών. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
Αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ για τους ανέργους για το διάστημα της πανδημίας. Κανένας πλειστηριασμός ή κατάσχεση, καμία διακοπή ρεύματος ή νερού των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών!
Να απαλλαχθούν από τις κατηγορίες οι συλληφθέντες αγωνιστές της πορείας για το Πολυτεχνείο και να διαγραφούν τα αυθαίρετα και εξοντωτικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί.

Για την ανατροπή της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ- ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ! ΓΙΑ ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΖΩΗ ,ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙ∆ΕΙΑ, ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com