ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΑΝΑΚΑΛΕΣΑΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με τις εκκλήσεις για στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας από ιδιώτες γιατρούς να είναι συνεχείς και τη Λάρισα να «βράζει» από κορονοιοό μια απίστευτη εξέλιξη καταγράφεται στην πόλη, καθώς γιατροί που υπέγραψαν συμβάσεις με την 5η ΥΠΕ είδαν τη σύμβασή τους να ανακαλείται μέσα σε λίγα 24ωρα με την αιτιολογία πως δεν προβλέπονταν η ειδικότητά τους!!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του paidis.com η περίπτωση τουλάχιστον δύο γιατρών της Λάρισας, μιας διακεκριμένης νεφρολόγου (διευθύντριας επί 4ετία της ιατρικής υπηρεσίας του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων) και ενός ενδοκρινολόγου, δεν έχει προηγούμενο, με τους ίδιους να προσφέρονται ως εθελοντές για τη στήριξη των συναδέλφων τους στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, να υπογράφουν συμβάσεις και μέσα σε ελάχιστα 24ωρα αυτές να ανακαλούνται προς μεγάλη τους απογοήτευση.

Δεν έκρυψε την αγανάκτηση μα και την απογοήτευσή της για την εξέλιξη η νεφρολόγος Αθηνά Γόμπου, που μιλώντας στη σελίδα περιέγραψε τα όσα βίωσε, επισημαίνοντας και την απογοήτευση των συναδέλφων της στο ΓΝΛ, στο οποίο πρόλαβε να προσφέρει υπηρεσίες για μόλις ένα 24ωρο.

«Υπέγραψα τη σύμβαση παρουσία του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φ. Σερέτη αργά το μεσημέρι της Παρασκευής και παρουσιάστηκα στο ΓΝΛ την Κυριακή προσφέροντας υπηρεσίες στην Α’ Παθολογική σε περίπου 40 ασθενείς covid-19, ωστόσο νωρίς το πρωί της Δευτέρας ειδοποιήθηκα από το γραφείο του κ. Σερέτη για την ανάκλησή της με το αιτιολογικό πως η ειδικότητά μου δεν προβλέπεται», περιγράφει η κ. Γόμπου, δηλώνοντας αγανακτισμένη από την εξέλιξη.

Σημειώνεται πως για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας το ζήτημα με τις ειδικότητες φέρεται να αφορά μόνο σε γιατρούς που έχουν συνταξιοδοτηθεί και όχι σε εν ενεργεία επιστήμονες, που σαφώς δεν περισσεύουν σε ένα σύστημα Υγείας που έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όριά του.

«Υπήρξαν περιπτώσεις παθολόγων που υπέγραψαν τη σύμβαση και με το που ήρθαν αντιμέτωποι με την κατάσταση δήλωσαν παραίτηση, την ώρα που κάποιοι θεωρούν ακόμη πως έχουν την πολυτέλεια να επιλέγουν ειδικότητες αποκλείοντας γιατρούς με πολύχρονη νοσοκομειακή εμπειρία», κατέληξε η κ. Γόμπου, που συν τοις άλλοις καλείται από την 5η ΥΠΕ και σε νέο ραντεβού, αυτή τη φορά για να υπογράψει (και πάλι παρουσία διοικητού) την ανάκληση της σύμβασής της.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ