ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΗ ΘΕΣΗ

To Iνστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «Διόφαντος» σας προσκαλεί σε ημερίδα με τίτλο «Ανάπτυξη ψηφιακών και επιχειρηματικών δεξιοτήτων για γυναίκες σε μειονεκτική θέση», την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020 ώρες: 12.00 ως 14.30 . Η ημερίδα θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά.

Η ημερίδα  διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «Επιχειρηματικές Δεξιότητες για τη Γυναίκα σε έναν Ψηφιακό Κόσμο» («Entrepreneurial Skills for Woman in a Digital World»-Ε4W, http://www.e4w.eu/el/) το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο οποίο συμμετέχει το ΙΤΥΕ «Διόφαντος».

Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη σύγχρονων επιχειρηματικών ικανοτήτων για γυναίκες σε μειονεκτική θέση προκειμένου να αποκτήσουν ή να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους συνδέοντας τρεις σχετικούς τομείς ικανοτήτων μεταξύ τους: ψηφιακές δεξιότητες, επιχειρηματική σκέψη και ικανότητες διαχείρισης έργων, συμβάλλοντας στην άμβλυνση μιας από τις πιο πιεστικές προκλήσεις στην Ευρώπη  δηλαδή τις  κατάλληλες δεξιότητες για την απασχολησιμότητα των γυναικών.

Εταίροι του έργου είναι οι Association Rural Internet Access Points από τη Λιθουανία,  Simbioza Genesis από τη Σλοβενία, Stiftung Digitale Chancen από τη Γερμανία και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος», Ελλάδα, με Συντονιστή και Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Δρ. Αχιλλέα Καμέα, Καθηγητή ΣΘΕΤ, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιαστεί το έργο Ε4W, οι δραστηριότητές του, τα ερευνητικά  του αποτελέσματα καθώς επίσης και οι υφιστάμενες προοπτικές ανάπτυξης ψηφιακών και επιχειρηματικών δεξιοτήτων για γυναίκες σε μειονεκτική θέση αλλά και η εφαρμογή αυτών σε πρακτικό επίπεδο.

Η ημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματικούς, επιστημονικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, επιχειρήσεις, παρόχους κατάρτισης, γυναίκες σε μειονεκτική θέση,  εκπαιδευτές, καθηγητές, ερευνητές, σε φοιτητές και αποφοίτους σχετικών τμημάτων. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη  του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Πρόνοιας – Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και στο πλαίσιο του προγράμματος «Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει».

Είσοδος Ελεύθερη μέσω Zoom

Join Zoom Meeting

https://zoom.us/j/95112537210?pwd=eUJSb25OM3kxeXV3QXloajYxaGRyZz09

Meeting ID: 951 1253 7210

Passcode: 565481

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες/ουσες

Πρόγραμμα ημερίδας  

12:00     Προσέλευση – Εγγραφές (Zoom)

12:10     Χαιρετισμός  Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων κ. Σ. Βούλγαρη

12.20     «Ευρωπαϊκές πολιτικές και πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων» Α. Καμέας, Καθηγητής, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

12.40     «Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη δεξιοτήτων » Δ. Δεληγιάννης, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαρισαίων

13:00     «Τα ευρωπαϊκά πλαίσια ικανοτήτων Entrecomp και  DigComp» Π. Φιτσιλής, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

13:20     «Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων και η συμβολή του στην στήριξη γυναικών σε μειονεκτική θέση» Β. Νημά, Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων

13.40     «Το έργο Entrepreneurial Skills for Woman in a Digital World – Η σημασία ανάπτυξης επιχειρηματικών και ψηφιακών ικανοτήτων για τις γυναίκες σε μειονεκτική θέση» Ζ. Ακριβούλη     Iνστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «Διόφαντος»

14.00     Ερωτήσεις -Συζήτηση

14.15     Απονομή  διπλωμάτων συμμετοχής στα προγράμματα κατάρτισης εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ