ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την ΠΕΠΦΑ ν. Λάρισας διαδικτυακό σεμινάριο, με θέμα: « Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση», για τους πτυχιούχους φυσικής αγωγής.  Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν ο καθηγητής και πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Διγγελίδης Νικόλαος, ο οποίος μίλησε για κατάλληλες πρακτικές συμβουλές και συστάσεις για την διαδικτυακή Φυσική Αγωγή, με παραδείγματα και εφαρμογές, και ο διδάσκων στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Σταυρόπουλος Βασίλειος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση (Webex).

Αναφερόμενος στο σεμινάριο και εν μέσω πανδημίας ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΠΕΠΦΑ ν. Λάρισας κ. Τσιτώτας Κων/νος τόνισε ότι διανύουμε μια εξαιρετικά δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση στην εκπαίδευση και δη στη Φυσική Αγωγή. Η τηλεδιάσκεψη και ειδικότερα η σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι ένα από τα εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν ώστε να διδαχθεί το μάθημα της φυσικής αγωγής στο σχολείο, παρότι ο φυσικός χώρος των γυμναστών είναι η αυλή και το γυμναστήριο. Για να επιτύχουμε και αυτόν τον στόχο, οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι μας, και ο καθένας από την πλευρά του ξεχωριστά.

Η πολύ μεγάλη συμμετοχή απέδειξε ότι οι συνάδελφοι Φυσικής Αγωγής αναζητούν την επιμόρφωση αλλά και την καθοδήγηση για μια όσο το δυνατόν καλύτερη και ασφαλέστερη διδασκαλία του μαθήματος΄΄.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ