ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΑΝΙΣΤΑ… ΑΠΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΑΗΣ

Δήλωση του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών για το θέμα των έργων της πλατείας του Τυρνάβου που προωθεί η δημοτική αρχή

Τις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται μια ομοβροντία  δηλώσεων κατά του κ. Γιάννη Κόκουρα, επειδή μέσω της Οικονομικής Επιτροπής προωθεί την ανακατασκευή της Κεντρικής Πλατείας του Τυρνάβου, χωρίς να έχει προηγηθεί μια ευρεία κοινωνική διαβούλευση, χωρίς να έχει συγκροτηθεί ένα master plan για τη συνολική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης και, προπάντων, χωρίς να υφίσταται η σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο σε προηγούμενη συνεδρίασή του συζήτησε το θέμα και πήρε αρνητική απόφαση, ακριβώς επειδή ο κ. Κόκουρας έφερε το ζήτημα της Κεντρικής Πλατείας με μια κραυγαλέα προχειρότητα.

Όλες αυτές οι αιτιάσεις εις βάρος του κ. Κόκουρα είναι αναμφίλεκτα σωστές και απηχούν την ζώσα πραγματικότητα του Τυρνάβου, με τη λογική ότι πρώτα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις μακρόπνοης αποδοτικότητας που σχετίζονται με το Κέντρο της πόλης – χώροι πάρκινγκ, πεζοδρομήσεις, διαπλάτυνση πεζοδρομίων, αποχαρακτηρισμός της οδού που διέρχεται έμπροσθεν του Δημαρχείου, ώστε να καταστεί δημοτικός δρόμος, περιφερειακή οδός στη βόρεια πλευρά της πόλης ( με χάραξη διαφορετική από αυτήν που προωθούσε η προηγούμενη δημοτική αρχή) – και ύστερα, ως κερασάκι στην τούρτα, να γίνει η όποια ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας.

Βέβαια, όσοι περίμεναν να έχει τη λογική αυτή ο κ. Κόκουρας, απλώς ματαιοπονούν. Ένας κομματάνθρωπος, ξεκομμένος από την λογική, τα ήθη και τις αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος των τοπικών περιστάσεων και να χαράξει στρατηγική αντιμετώπισης των αναγκών και των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας, διότι απλά είτε είναι αδαής, είτε είναι ετεροκατευθυνόμενος από κέντρα που δρουν εκτός της τοπικής κοινωνίας, εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα.

Άλλωστε, ο κ. Κόκουρας ομολογεί εμπράκτως την ανικανότητά του, καθώς περιστοιχίζεται από μια πλειάδα ειδικών συμβούλων που ροκανίζουν ανερυθρίαστα το δημοτικό χρήμα, το οποίο θα μπορούσε να μετατραπεί σε έργα και δράσεις επ’ ωφελεία όλων των δημοτών.

Συνεπώς, όσοι τώρα “πετροβολούν“ τον δήμαρχο, δεν πρέπει να το κάνουν με ελαφρά τη καρδία. Ο άνθρωπος τόσα ξέρει ή καταλαβαίνει, τόσα κάνει. Με άλλα λόγια , οι όψιμοι επικριτές του κ. Κόκουρα δεν πρέπει να έχουν από τον άνθρωπο αυτόν υπερβολικές απαιτήσεις. Πόσω μάλλον εκείνοι που τον αγκάλιαζαν ήδη από την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών και υπερψήφισαν τον πρώτο προϋπολογισμό του, επιτρέποντάς τον τώρα να προσβάλλει επιδεικτικά το Δημοτικό Συμβούλιο και να κατασπαταλά σε “ημετέρους“ τα δημοτικά χρήματα. Ας μην υποκρίνονται τώρα τις μωρές παρθένες ή τους κοψοχέρηδες. Έχουν και αυτοί, με τις επιλογές που έκαναν, τεράστιες ευθύνες για την παρακμή που βιώνει ο τόπος μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ