ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ «ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ»

Δήλωση του Βασίλη Κόκκαλη για τις τροπολογίες που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.  

«Οι τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία λόγω της πανδημίας δεν είναι αντιπολιτευτική πλειοδοσία όπως θέλει η κυβέρνηση να τις παρουσιάσει στην προσπάθειά της να τις υποβαθμίσει» σημειώνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συμπληρώνει επίσης, πως οι συγκεκριμένες τροπολογίες «αποτελούν ανάγκη κοινωνική, ανάγκη για άμεση και σθεναρή στήριξη εκείνων που πλήττονται περισσότερο από τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα, η επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, φυσικού αερίου, τηλεφωνίας και διαδικτύου στις πληττόμενες πληθυσμιακές ομάδες, είναι το ελάχιστο που μπορεί μία συντεταγμένη πολιτεία για να πράξει αν θέλει να λέγεται «κράτος πρόνοιας».

Υπενθυμίζεται πως με πέντε τροπολογίες, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, επαναφέρει το ζήτημα της καταβολής, από το κράτος, δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, της καταβολής εισοδήματος έκτακτης ανάγκης, εντός του Νοεμβρίου, και της παροχής προθεσμίας στους εκπαιδευτικούς- υποψήφιους του ΑΣΕΠ για την προσκόμιση του παραβόλου των 3 ευρώ. Και οι τρεις τροπολογίες είχαν υποβληθεί και σε προηγούμενα νομοσχέδια αλλά δεν έγιναν αποδεκτές από την κυβέρνηση.

Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας κατατέθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ δύο ακόμα τροπολογίες για “δωρεάν επανασύνδεση και δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, απαγόρευση διακοπής παροχών ρεύματος, ύδατος, φυσικού αερίου, τηλεφωνίας και σύνδεσης στο διαδίκτυο σε πληθυσμιακές ομάδες πληττόμενες από την πανδημία” και “Μέτρα ενίσχυσης των αναπήρων δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας λόγω πανδημίας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ