ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΤΟ ΤΕΕ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΒΑΚ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με μια απουσία που προκάλεσε αίσθηση συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης με τη μορφή τηλεδιάσκεψης η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Λαρισαίων με κύριο θέμα συζήτησης την πορεία υλοποίησης του ΣΒΑΚ, καθώς ηχηρή ήταν η απουσία εκπροσώπου του ΤΕΕ, που προκάλεσε ερωτηματικά μετά και τις δημόσιες τοποθετήσεις του φορέα για το Σχέδιο.

Παρά την ενημέρωση του προέδρου του ΔΣ Δ. Δεληγιάννη πως ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ν. Παπαγεωργίου αδυνατεί να παραστεί για λόγους υγείας και την τοποθέτηση του δημάρχου πως «σε ό,τι αφορά στη Δημοτική Αρχή δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση» η απουσία δεν πέρασε απαρατήρητη, ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως ουδείς από τα μέλη της Διοικούσας του ΤΕΕ δήλωσε «προετοιμασμένος» ώστε να μετέχει στη διαβούλευση!

«Όταν διατυπώνεις δημόσια θέσεις καλείσαι και να τις συζητήσεις», ήταν το σχόλιο του δημάρχου, ο οποίος εκτίμησε πως εκπρόσωπος του ΤΕΕ θα είναι σε θέση να παρέμβει στη συζήτηση που θα ακολουθήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τρίτης με το ίδιο θέμα.

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ 15ΕΤΙΑΣ

«Στόχος μας είναι η υλοποίηση του ΣΒΑΚ σε χρονικό ορίζοντα 15 ετών και η κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης με έμφαση στο περπάτημα, το ποδήλατο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς», ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Λαρισαίων, περιγράφοντας έναν μεγάλο αξονικό ποδηλατοδρόμο από το κέντρο της Λάρισας μέχρι τη Ν. Σμύρνη και πίσω, σημειώνοντας παράλληλα την ταλαιπωρία των πολιτών μέχρι την ολοκλήρωση των έργων αλλά και τα ζητήματα στάθμευσης που τέθηκαν.

«Προσπαθούμε να βάλουμε στην άκρη τον “δυνάστη” που λέγεται ΙΧ και φιλοδοξούμε να θέσουμε τις βάσεις και να αλλάξουμε το κέντρο δίνοντας έμφαση στο στοιχείο της προοσβασιμότητας για όλους», κατέληξε ο κ. Καλογιάννης, ενώ το Σχέδιο παρουσίασε αναλυτικά ο επικεφαλής της μελετητικής ομάδας Χρ. Ριζομυλιώτης.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι φορέων, για να ακολουθήσει συζήτηση και για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων για το 2021.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ