ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Συναγερμό σήμανε σήμερα στις αρχές μετά την ολοκλήρωση των rapid tests στην ορεινή κοινότητα του Λιβαδίου Ελασσόνας αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έκανε γνωστά πριν από λίγο το συντονιστικό όργανο της περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνολικό αριθμό 186 δειγμάτων καταγράφηκαν 16 θετικά κρούσματα Covid-19.

Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 68 έτη και πρόκειται για 7 άντρες και 9 γυναίκες οι οποίοι ήδη έχουν ενημερωθεί από την αρμόδια υπηρεσία για επανέλεγχο τους με τη μέθοδο PCR.

Με αφορμή και τη σημερινή διαπίστωση των αυξημένων κρουσμάτων ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας δεν έκρυψε την ανησυχία του για την εξάπλωση της πανδημίας στη μικρή κοινωνία που ήδη μετρά 2 νεκρούς λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού και έχει τουλάχιστον 3 άτομα διασωληνωμένα σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον κ. Γάτσα ο δήμος πραγματοποιεί συχνές απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους του Λιβαδίου ενώ εργαζόμενοι στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” μεταφέρουν φάρμακα και τρόφιμα στα σπίτια κατοίκων του χωριού για να μειωθούν οι έξοδοι και οι επαφές που οδηγούν σε έκθεση στον ιό.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με γιατρούς που παρακολουθούν την εξέλιξη του ιού στην περιοχή τα σημερινά κρούσματα έχουν τη βάση τους στη μεγάλη έξοδο που πραγματοποιήθηκε για την 28η Οκτωβρίου όταν τα μέτρα τηρήθηκαν πλημμελώς και σήμερα οδήγησαν σε αυτήν την έξαρση των κρουσμάτων

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ