ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ

Το δημοτικό Συμβούλιοτου δήμου Αγιάς με την υπ’ αριθμ. 148/2020 απόφασή του, ενέκρινε κατά πλειοψηφία και εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓΙΑΣ

για τη μεγάλη εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού και για τον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας των σχολικών μονάδων. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς, μπροστά στη μεγάλη εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού και στον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας, λόγω της άρνησης της κυβέρνησης να προβεί στην κάλυψη των μεγάλων κενών σε προσωπικό, σε κλίνες ΜΕΘ και άλλων κλινικών για τη νοσηλεία ασθενών, τόσο από τον Covid-19, όσο και από άλλες αιτίες ζητάει από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε:

  • Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας-πρόνοιας μαζί με το προσωπικό τους, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό, χωρίς αγορά υπηρεσιών για να μπουν στη μάχη αντιμετώπισης της πανδημίας.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στη δημόσια υγεία. Μαζικές προσλήψεις με άμεσες διαδικασίες, μόνιμου και πλήρους απασχόλησης ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας και όλης της χώρας.
  • Σε προμήθεια επαρκών αντιδραστηρίων για δωρεάν τεστ στον πληθυσμό, στο ΠΠΝΛ, στο ΓΝΛ και σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας. Επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων.
  • Εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Αγιάς και όλων των άλλων Κ.Υ, με όλο τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και άμεση στελέχωσή τους με μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Μείωση των μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15, για να μειωθεί ο συγχρωτισμός και να προστατευθεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για διορισμούς εκπαιδευτικών, για να καλυφτούν τα κενά και για εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων.

Το παραπάνω ψήφισμα να δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγιάς και στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο του Ν. Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ