ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Υ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σήμερα μέρα Πανελλαδικής απεργίας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της υγείας του λαού οι Μαζικοί Φορείς του Τυρνάβου με μία συμβολική δράση  (μάσκες – αποστάσεις – αντισηπτικά) στην είσοδο του του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας και την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τα νοσοκομεία της Λάρισας.

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Εν τω μεταξύ με αφορμή τη σημερινή δράση μαζικοί φορείς του Τυρνάαβου σε ανακοίνωσή τους με τίτλο: “ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ – LOCKDOWN ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ”, αναφέρουν:

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς που αγωνίζονται  ενάντια στην πανδημία σε ένα σύστημα Υγείας γυμνό και αθωράκιστο.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μαθητές τους γονείς και τους  εκπαιδευτικούς, που έρχονται αντιμέτωποι με τις μεγάλες ελλείψεις  σε μέτρα προστασίας, με τα οξυμμένα προβλήματα στα σχολεία και  τα πανεπιστήμια.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σε κλάδους και  χώρους δουλειάς που δεν τηρούνται στοιχειώδη μέτρα, που είναι  εστίες μετάδοσης. Που στριμώχνονται καθημερινά ασφυκτικά στα  ΜΜΜ, που βιώνουν την απειλή της ανεργίας, που είναι αντιμέτωποι  με νέα επίθεση στα δικαιώματα και το εισοδημά τους.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μικρούς επαγγελματίες, τους  βιοπαλαιστές αγρότες, που έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο  του λουκέτου, που βλέπουν τα εισοδήματα τους να εξανεμίζονται.  Τις λαϊκές οικογένειες που βλέπουν να μπαίνουν στο στόχαστρο τα  σπίτια τους και οι περιουσίες τους για να σωθούν άλλη μια φορά οι  τράπεζες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.  

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους καλλιτέχνες, τους ανθρώπους  του πολιτισμού, που ζουν μέσα στην ανασφάλεια και πολλοί από  αυτούς στην ανέχεια, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που τους άφησε  τελείως απροστάτευτους και χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη.

Αρνούμαστε την λογική «κόστους – οφέλους»  στην Υγεία. Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, να γίνουν ΤΩΡΑ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να επιταχθεί ΤΩΡΑ ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας, να δημιουργηθούν και να στελεχωθούν νέες ΜΕΘ. Θέλουμε Υγεία που δεν θα είναι εμπόρευμα, αλλά  δικαίωμα για όλους, σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο  και δωρεάν που θα μπορεί σχεδιασμένα να αντιμετωπίζει έκτακτες  συνθήκες και δεν θα γίνεται «μιας νόσου».

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου. Φωνάζουμε ότι οι μάσκες στα σχολεία δεν είναι η  μόνη προστασία». Απαιτούμε μείωση των μαθητών ανα τάξη, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες,  μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ στα σχολεία, σχολίατρους  στις σχολικές μονάδες. Θέλουμε σχολείο δημόσιο και δωρεάν που  θα παρέχει ολοκληρωμένη μόρφωση.   

Δηλώνουμε ότι δεν θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους, δεν θα φορτώσουν ξανά στις πλάτες μια ακόμα οικονομική κρίση, προκειμένου να στηριχτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Τα κυβερνητικά σχέδια για ένταση της εκμετάλλευσης, η καθιέρωση  10ωρης εργασίας, το ξεχαρβάλωμα του εργάσιμου χρόνου, η μείωση  του μέσου μισθού, το χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα και την συνδικαλιστική δράση είναι αιτίες πολέμου. Άμεσα μέτρα προστασίας  της υγείας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς. Σταθερή δουλειά, εργάσιμος χρόνος και μισθοί με βάση τις σύγχρονες  ανάγκες μας και τις μεγάλες δυνατότητες της εποχής.

Αντιδρούμε στην προσπάθεια να αξιοποιηθεί η πανδημία για  να επιβληθούν νέα μέτρα καταστολής και περιορισμού της μαζικής  λαϊκής δράσης.

Η λαϊκή διεκδίκηση δεν κάνει «διάλειμμα», τη στιγμή μάλιστα  που ο λαός αφήνεται απροστάτευτος, που δέχεται επίθεση στα δικαιώματα του. Το εργατικό-λαϊκό κίνημα έχει αποδείξει ότι μπορεί  να συνδυάζει τον αγώνα, την πάλη παίρνοντας ταυτόχρονα τα ανάλογα μέτρα προστασίας της υγείας στις εκδηλώσεις του.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να μείνει όρθιος ο λαός στις  συνθήκες της κρίσης και της πανδημίας, να οργανώσει την εργατική-λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση.

ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ  (Παράρτημα Τυρνάβου)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ