ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

Με δράσεις στη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και το δημαρχείο Λάρισας μετείχαν στην 24ωρη απεργία μέλη των Εργατικών Κινήσεων – Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων Λάρισας, της Ένωσης Γονέων Λάρισας και του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας.

Πιο αναλυτικά:

Δράση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης μέλη των Εργατικών Κινήσεων – Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων Λάρισας συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία.

«Με την αγωνιστική παρακαταθήκη των χιλιάδων διαδηλωτών που κατέβηκαν στο δρόμο στις 17 Νοέμβρη, σπάζοντας έμπρακτα την χουντικής έμπνευσης απαγόρευση σε όλη τη χώρα, για να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου, η σημερινή απεργία αποτελεί μια σημαντική μάχη που πρέπει να δοθεί με μαζικούς όρους από τους εργαζόμενους και το λαό. Με το όργιο κρατικής βίας και καταστολής, με εξοντωτικά πρόστιμα, απειλές, προσαγωγές και συλλήψεις, το σύστημα προσπαθεί να διαμορφώσει κλίμα τρομοκρατίας ώστε να τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις ανενόχλητο. Τους  ενημερώνουμε ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές.

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Διεκδικώντας μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και αναδεικνύοντας τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί με την τηλεκπαίδευση μέλη της Ένωσης Γονέων Λάρισας μετέχοντας στις απεργιακές δράσεις πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

«Το υπουργείο εξακολουθεί να μη λαμβάνει κανένα μέτρο για την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών, που είτε λόγω έλλειψης των συσκευών και internet, είτε λόγω αντικειμενικών προβλημάτων στις οικογένειες (ταυτόχρονη τηλεργασία, ταυτόχρονη παρακολούθηση των παιδιών κλπ.) δεν συμμετέχουν αυτές τις μέρες στη διαδικασία», ανέφεραν οι διοργανωτές.

«Δε δεχόμαστε να χαθεί άλλη μια σχολική χρονιά και δεν κάνουμε βήμα πίσω όσον αφορά στις διεκδικήσεις για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων», τονίστηκε στο πλαίσιο της κινητοποίησης, ενώ το διεκδικητικό πλαίσιο έχει ως εξής:

«Να δοθούν σε όλα τα παιδιά τεχνολογικά μέσα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γρήγορο internet με ευθύνη του κράτους.

Να γίνουν δωρεάν μαζικά τεστ σε όλη τη σχολική κοινότητα ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια.

Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις και να δημιουργηθούν νέες σχολικές αίθουσες.

Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ στα σχολεία καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας, ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων.

Να γίνει αναπροσαρμογή της ύλης και να στηριχθούν όλα τα παιδιά με ενισχυτική διδασκαλία και φροντιστηριακά μαθήματα αμέσως μόλις ανοίξουν τα σχολεία.

Ενώνουμε την φωνή μας με τους υγειονομικούς και όλους τους εργαζόμενους για άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας στην μόρφωση και τη ζωή».

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Τέλος παρέμβαση στο δημαρχείο της Λάρισας πραγματοποίησαν μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων του νομού Λάρισας.

«Την στιγμή που ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς lock down λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκει την ευκαιρία να επιτεθεί στους εργαζόμενους καταπατώντας δικαιώματα που είχαν κατακτήσει τον προηγούμενο αιώνα με πολλούς αγώνες και αίμα», τόνισαν οι διοργανωτές, σημειώνοντας πως θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους για προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, για την εξασφάλιση τακτικών συγκοινωνιών, για μέτρα προστασίας στην καθαριότητα, τις διοικητικές υπηρεσίες, τις κοινωνικές δομές, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ