ΑΠΕΡΓΙΑ 26/11: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ανακοίνωση του Συντονισμού Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων

Το όργιο της κυβερνητικής καταστολής, η αντιδημοκρατική εκτροπή της αντισυνταγματικής απαγόρευσης των διαδηλώσεων δεν πτόησαν και δεν θα κάμψουν το φρόνημα του ελληνικού λαού. Αντίθετα, ο αντιδραστικός, αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης φέρνει στο κίνημα νέες δυνάμεις, αφυπνίζει νέους ανθρώπους, διαμορφώνει καινούργιους αγωνιστές.

Ενάντια σε αυτή την αντισυνταγματική απαγόρευση ο Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων, μαζί με άλλες δυνάμεις, πραγματοποίησε συγκεντρώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου σε όλη τη χώρα.

Ο αγώνας του λαού θα συνεχιστεί, πολύμορφος, κάθε φορά πιο δυνατός, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια ενάντια στην κυβέρνηση της ολιγαρχίας, που έχει εγκληματικές ευθύνες για τη μη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, για τη φτωχοποίηση των εργαζομένων, των ανέργων των μικρομεσαίων επαγγελματιών.
Ο Κομμουνιστικός Συντονισμός καλεί σε δημοκρατική εγρήγορση και αγωνιστικό συναγερμό. Θα συμβάλει με τις δυνάμεις του στην ανάπτυξη ενός ενωτικού μαζικού κινήματος ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής με πρώτο σταθμό την απεργία στις 26 Νοέμβρη. Στον αγώνα βρίσκεται η προοπτική, στην ενότητα η νίκη.

Αγώνας ΤΩΡΑ για να σωθεί ο λαός :

• Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα Βρούτση. με το οποίο επιχειρείται, επιβολή νέου εργασιακού μεσαίωνα .
• Να μην ψηφιστεί κανένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο μέσα στην πανδημία.
• Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Επίταξη χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα Υγείας και πρόνοιας και ένταξή του στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
• Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών , γιατρών, νοσηλευτών . Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
• Ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Λήψη μέτρων προστασίας για τη λειτουργία των σχολείων : 15 μαθητές ανά τάξη, αξιοποίηση άδειων αιθουσών δημόσιων και δημοτικών χώρων, μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας. Δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
• Να ανοίξει ένας άλλος δρόμος ενάντια στην πολιτική και την εξουσία του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία ,διαδηλώνουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις, με τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ