ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ «ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ Ο 56ΧΡΟΝΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΑΡΙΟΥ ΑΓΙΑΣ

Εχασε τη μάχη με τον ιό και γνωστή 73χρονη Λαρισαία

Θλίψη στην τοπική εκκλησία προκάλεσε ο θάνατος του 56χρονου εφημέριου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Γερακαρίου Αγιάς Ιωάννη Πρασσά, ο οποίος κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «χτυπημένος» από τον κορωνοϊό. Την είδηση έκανε γνωστή η Μητρόπολη Δημητριάδος, ενώ η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο 28 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, στο Γερακάρι, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Σε σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρονται τα εξής:

“Με βαθιά οδύνη η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος ανακοινώνει την εκδημία του π. Ιωάννου Πρασσά, Εφημερίου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Γερακαρίου Αγιάς, ο οποίος εκοιμήθη σήμερα εν Κυρίω, σε ηλικία 56 ετών. Ο π. Ιωάννης Πρασσάς νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, πάσχων από κορωνοϊό.

Ο εκλιπών Πρεσβύτερος γεννήθηκε στον Βόλο το 1964 και ήταν απόφοιτος της Ιερατικής Σχολής Κατερίνης. Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1998 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, από τον οποίον έγινε Πνευματικός και έλαβε το οφίκιο του Οικονόμου.

Καθόλα τα χρόνια της Ιερατικής του διακονίας υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Γερακαρίου Αγιάς, όπου ανέπτυξε πλούσιο πνευματικό έργο, καθώς υπήρξε Πνευματικός Πατέρας πλήθους ευλαβών Χριστιανών από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, ενώ ίδρυσε το Πνευματικό Κέντρο της ενορίας, όπου λειτούργησε κατηχητικά σχολεία για τα παιδιά της ενορίας του και κύκλους Συμμελέτης Αγίας Γραφής για τους ενηλίκους.

Ο π. Ιωάννης διακρίθηκε για την σεμνότητα, την ευγένεια, την πιστότητα στο έργο και στην ιερατική του αποστολή και υπήρξε ένας από τους πλέον εργατικούς και ευλαβείς Κληρικούς της επαρχίας Αγιάς.

Ήταν νυμφευμένος, πατέρας τεσσάρων τέκνων και παππούς πέντε εγγονών.

Η Εξόδιος Ακολουθία του π. Ιωάννου θα τελεστεί αύριο Σάββατο 28/11, στις 11π.μ., στο Γερακάρι, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, τηρουμένων αυστηρώς των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας”.

ΝΕΚΡΗ ΚΑΙ 73ΧΡΟΝΗ

Εν τω μεταξύ την τελευταία της πνοή στη ΜΕΘ του ΓΝ Λάρισας άφησε σήμερα ύστερα από μάχη με τις επιπλοκές του covid-19 και γνωστή 73χρονη Λαρισαία σκορπίζοντας θλίψη σε συγγενείς και φίλους.

Ε.Π.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com