ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ΣΕ ΚΕΛΛΑ: Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη είχε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής νομού Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σχετικά με την απόφαση 2230/2020 του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο «έκανε δεκτή την αίτηση των κατακλυζομένων για ακύρωση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του Υδροηλεκτρικού Σταθμού της Μεσοχώρας» και τα νέα δεδομένα που δημιουργεί.

Ο κ. Γεραπετρίτης υπήρξε καθησυχαστικός ως προς την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού για την ήπια μεταφορά νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλία, επαναλαμβάνοντας την πολιτική βούληση της κυβέρνησης της ΝΔ για το έργο και διαβεβαιώνοντας τον Λαρισαίο πολιτικό ότι «όλα όσα προβλέπονται και έχουν ανακοινωθεί θα πραγματοποιηθούν».

Χρ. Κέλλας

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις των πολέμιων του έργου μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στο θεσσαλικό κάμπο, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για το φράγμα της Μεσοχώρας, ο κ. Κέλλας δήλωσε:

«Εκφράζω τη λύπη μου για τις “πανηγυρικές” δηλώσεις των πολέμιων του έργου. Θα είχε ενδιαφέρον να εξηγήσουν γιατί αντιτίθενται σε ένα έργο αρδευτικό, αντιπλημμυρικό, χρήσιμο για την πραγματική οικονομία, με σημαντικό περιβαλλοντικό και ενεργειακό πρόσημο.

Προφανώς, η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον τρόπο που συνέταξε και ψήφισε τα Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής τον Δεκέμβριο του 2017, επιχαίρει μαζί με όσους ονειρεύονται το μπλοκάρισμα του έργου της Μεσοχώρας και γενικότερα την ολοκλήρωση της μερικής μεταφοράς νερού στη Θεσσαλία.

Ωστόσο, με ικανοποίηση ενημερώθηκα  από τον υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την πλήρη λειτουργία του Φράγματος Μεσοχώρας προχωρά, όπως και το σχέδιο της μερικής μεταφοράς νερού από τον Αχελώο.

Παραμένω σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς για την ολοκλήρωση όλων των συνοδών έργων για την μεταφορά νερού από τον Αχελώο, παρακολουθώ τις εξελίξεις και πιστεύω ότι η λογική θα επικρατήσει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ