Η ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ ΦΩΤΙΣΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Ανακοίνωση του Συντονισμού Κομμουνιστικών Δυνάμεων Λάρισας για την 25η Νοεμβρίου 1942, μέρα Ανατίναξης της Γέφυρας του Γoργοπόταμου  

Τιμάμε την Επέτειο Ανατίναξης της Γέφυρας του Γoργοπόταμου.  ως κορυφαία Αντιστασιακή πράξη – σύμβολο  Αντίστασης του Ελληνικού λαού με πρωτεργάτη το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλης εμβέλειας αντιστασιακή πράξη στην κατεχόμενη από τη χιτλερική Γερμανία Ευρώπη που έστειλε το μήνυμα πως οι φασίστες ναζί κατακτητές δεν είναι ανίκητοι.

Η φλόγα του Γοργοποτάμου φώτισε το δρόμο στους σκλαβωμένους ανθρώπους του μόχθου  να πυκνώσουν τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και να γράψουν μια από τις λαμπρότερες σελίδες της λαϊκής επαναστατικής πάλης στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Να γράψουν τη μεγάλη εποποιία της Αντίστασης και της λαϊκής Απελευθέρωσης.

Ο Γοργοπόταμος έδειξε τη δύναμη της λαϊκής πάλης, την ίδια στιγμή που οι Αστοί και οι σύμμαχοί τους καλούσαν το λαό  σε αδράνεια και πολλοί από αυτούς συνεργάστηκαν  με τον κατακτητή . Σήμερα διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα ,μιλάνε για  «εθνική ενότητα» και «εθνική ομοψυχία» που ούτε τότε υπήρξε ούτε  και σήμερα μπορεί να υπάρξει .

Ο παγκόσμιος καπιταλισμός επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και να την εντάξει στους δικούς του σκοπούς και επιδιώξεις. Συκοφαντούν τον κομμουνισμό, την προσφορά της ΕΣΣΔ , του Κόκκινου Στρατού  και των Αντιστασιακών κινημάτων . Αυθαιρετώντας, εξισώνουν τον κομμουνισμό με το Φασισμό. Συνεχίζουμε τους αγώνες αντλώντας πείρα και βγάζοντας τα αναγκαία  διδάγματα εκείνου του Επικού ηρωικού αγώνα που έγραψε ο λαός μας με την καθοδήγηση του Ε.Α.Μ.

Παλεύουμε με το Ταξικό Εργατικό- Αντιφασιστικό-Αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό και τον τόπο μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ