Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΑ ΚΟΤΑΜΑΝΙΔΟΥ

Φτωχότερο το ελληνικό θέατρο που αποχαιρέτησε τη σπουδαία ηθοποιό Εύα Κοταμανίδου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών. Ξύπνησε μνήμες η είδηση της απώλειας στη Λάρισα, με το Θεσσαλικό Θέατρο να αποχαιρετά την εκλιπούσα υπενθυμίζοντας το πέρασμά της από την πόλη, ενώ συγκινημένος σχολίασε την ανάρτηση και ο Κ. Τσιάνος.

«Το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ εκφράζει τα συλλυπητήρια του για το θάνατο της σπουδαίας ηθοποιού Εύας Κοταμανίδου.

Συμμετείχε στις παραστάσεις του Θ.Θ. Γυάλινος Κόσμος στο ρόλο της Αμάντα, καθώς και στους Πέρσες στο ρόλο της Άτοσσας (σκηνοθ. Σταύρος Τσακίρης). Το έργο της θα είναι πάντα παρόν!», αναφέρει το Θεσσαλικό, με τον Λαρισαίο σκηνοθέτη να σχολιάζει την ανάρτηση ως εξής:

«Η ΕΥΑ ΚΟΤΑΜΑΝΙΔΟΥ!!! Μια σπουδαία προσωπικότητα της Τέχνης! Έξοχη ηθοποιός, δασκάλα, άνθρωπος!!! Είναι μεγάλη η συγκίνηση μου. Με την Εύα ξεκινήσαμε μαζί σχεδόν το θεατρικό μας ταξίδι με τους “ΟΡΝΙΘΕΣ” του Αριστοφάνη, στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν. Θυμάμαι τις μέρες και το θρίαμβο στο Παρίσι! Από τότε γίναμε φίλοι και χαιρόμουνα τις επιτυχίες της στο Θέατρο, ως που ήρθε “Ο ΘΙΑΣΟΣ” του μεγάλου φίλου μας ΘΟΔΩΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ για να απογειωθεί η υποκριτική της αξία!!! Τίμησε ως ηθοποιός 2 παραστάσεις του “Θεσσαλικού Θεάτρου”, αλλά την απολαύσαμε στη Λάρισα και με άλλους Θιάσους. Αλησμόνητη είναι η σύμπραξή της με την αξέχαστη φίλη μας ΑΛΙΚΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ στο έργο των Ντάριο Φο και Φρανκα Ράμε “‘Όλο σπίτι, κρεββάτι κι εκκλησία” που παίξανε στη Λάρισα μετά από πρόσκληση του “Θεσσαλικού Θεάτρου”. Λατρεμένη Εύα διάβηκες τον δρόμο της ζωής τίμια, με αυταπάρνηση, με ήθος υψηλό, χωρίς να προδώσεις τίποτε απ΄όσα σπουδαία πίστευες!!! Καλό σου ταξίδι….».

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ

Γεννήθηκε το 1936 στην Νέα Φιλαδέλφεια, όπου και μεγάλωσε.

Σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν και έγινε γνωστή από τις ταινίες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, όπως «Ο Θίασος», «Μεγαλέξαντρος», «Τοπίο στην ομίχλη» και «Το βλέμμα του Οδυσσέα».

Στην πλούσια καριέρα της έκανε πολλές εμφανίσεις στην τηλεόραση και το θέατρο, μεταξύ άλλων στις παραστάσεις «Το πανηγύρι» (Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», 1964), «Το τέλος του παιχνιδιού» (Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν»,1969), «Έστω» (Θεατρική Σκηνή, 1983), «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» (Λαϊκό Πειραματικός Θέατρο, 1984), «Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται» (Θεατρική Επιχείρηση Θάνος Μαρτίνος, 1985), «Το παιχνίδι της τρέλας και της φρονιμάδας» (ΚΘΒΕ,1986), «Φεγγαρόφωτο» (Καλλιτεχνικός Οργανισμός Φάσμα, 1995), «Παπαγάλος με πορτοκαλί φτερά» (Καλλιτεχνικός Οργανισμός Φάσμα, 1998), «Ο γυάλινος κόσμος» (Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Λάρισας, 1999), «Εφτά λογικές απαντήσεις» (Καλλιτεχνικός Οργανισμός Φάσμα, 2006).

Στις εκλογές του Ιουνίου και του Νοεμβρίου του 1989 εξελέγη βουλευτής Β’ Αθηνών με τον Συνασπισμό, ενώ στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012 ήταν υποψήφια βουλευτής Επικρατείας με τη Δημοκρατική Αριστερά.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ