ΕΜΠΛΕΞΕ ΣΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ – ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Δεν στάθηκε δυνατό να προσφέρει υπηρεσίες την Παρασκευή στο νοσοκομείο ο Γ. Λαμπρούλης

Στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας “έμπλεξε” το κύμα εθελοντισμού από βουλευτές – γιατρούς που προσφέρθηκαν να ενισχύσουν το σύστημα Υγείας, αφού όπως ενημέρωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης που πρώτος πήρε την πρωτοβουλία λόγω γραφειοκρατικών ζητημάτων που δεν φρόντισε το υπουργείο και η 5η ΥΠΕ να λύσουν βρήκε κλειστή την πόρτα στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Οπως έγινε γνωστό οι βουλευτές – γιατροί που στρατεύτηκαν εθελοντικά στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα στα νοσοκομεία λόγω κενού στη σχετική νομοθεσία.

Το υπουργείο

Εν τω μεταξύ μετά τη γνωστοποίηση του προβλήματος το υπουργείο Υγείας απέστειλε επιστολή στους βουλευτές που εξέφρασαν την επιθυμία να ενταχθούν στο ΕΣΥ με την οποία τους ενημερώνει για τις προϋποθέσεις ένταξης τους.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας τα εξής:

Επίσης ζητείται από τους βουλευτές να ενημερώσουν τη Βουλή για ενδεχόμενη αποχή τους από την άσκηση των καθηκόντων τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ