ΜΕΙΩΣΗ 40% ΣΤΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Έκπτωση σε ποσοστό 40% επί των καταβλητέων μισθωμάτων των κυλικείων των σχολικών μονάδων του δήμου αποφάσισε ομόφωνα την περασμένη Τρίτη 24 Νοεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας, ικανοποιώντας ένα αίτημα των μισθωτών, μετά από σχετική πρόβλεψη σε νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ήδη από τον περασμένο Ιούνιο σε συνάντηση εκπροσώπων των ιδιοκτητών κυλικείων  με τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα και την πρόεδρο της Α’/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Ε. Θεοδωράκη, συζητήθηκαν οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στη βιωσιμότητα των κυλικείων, μετά την αναστολή λειτουργίας των σχολείων τον περασμένο Μάρτιο και την εξαίρεση επαναλειτουργίας αυτών τον Ιούνιο.

Το θέμα των μειώσεων των μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων ήρθε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο μετά από σχετική τροπολογία και το δημοτικό συμβούλιο εκτιμώντας τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιοκτήτες των κυλικείων λόγω της διακοπής λειτουργίας τους για μεγάλο διάστημα, θα τους δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή έκπτωση που ανέρχεται σε 40% επί των μισθωμάτων.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος κ. Γάτσας τόνισε: «Από τη πρώτη στιγμή σε συνάντηση με εκπροσώπους των κυλικείων των σχολικών μονάδων του δήμου μας, κατέστησα σαφές πως θα είμαστε δίπλα τους, αντιλαμβανόμενοι τα προβλήματα που έχουν προκύψει, καθώς είναι από τους βαρύτατα πληττόμενους κλάδους. Αντιλαμβανόμενος τις δυσκολίες, δεσμεύτηκα να εντείνω τις παρεμβάσεις μου, ώστε να στηριχθούν οι επιχειρήσεις τους. Η απόφαση της δημοτικής αρχής για μείωση των μισθωμάτων, δίνει ανάσα στους ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων και τους επιτρέπει μια πιο ομαλή λειτουργία, σε μια σχολική χρονιά που ξεκίνησε ήδη με πολλά προβλήματα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ