ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Ο ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΜΑΤΩΝΕΙ… ΣΤΑ ΕΛΤΑ

Δήλωση – παρέμβαση του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών δήμου Τυρνάβου

Σε προηγούμενες παρεμβάσεις μου υποστήριξα ότι αυτό που χαρακτηρίζει τη δημοτική Αρχή του Τυρνάβου είναι η εκκωφαντική της απουσία από τη ζώσα πραγματικότητα του τόπου μας . Και δυστυχώς δεν έπεσα έξω.

Ας αναφέρω, λοιπόν , ένα ακόμη από τα πολλά παραδείγματα, που με έκαναν να νιώσω ντροπή , αλλά και οργή , για το μη αξιοβίωτον που πλέον συναντά κανείς διάχυτο στον Δήμο Τυρνάβου.

Πριν από μερικές ημέρες, περνώντας από τον Αμπελώνα , εμφανίστηκε μπροστά στα μάτια μου μια ογκώδης σειρά ανθρώπων διαφόρων ηλικιών , που είχαν στοιβαχθεί έμπροσθεν των ΕΛΤΑ , εκτός του καταστήματος,  αναμένοντας την εξυπηρέτησή τους από έναν μόνο υπάλληλο, ο οποίος, παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειές του, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στον υπέρμετρο φόρτο εργασίας που είχε συσσωρευθεί γύρω του.

Και όταν κάποιοι εκ των παρισταμένων, μεγάλης ηλικίας, με πλησίασαν , για να μου εκφράσουν το παράπονό τους για τις απαράδεκτες συνθήκες που αντιμετώπιζαν, ένιωσα ντροπή και οργή. Ντροπή , γιατί στην Ελλάδα του  21ου  αιώνα ακόμη δεν έχει επικρατήσει η λογική του αυτονοήτου, και οργή , γιατί η αδιαφορία της δημοτικής Αρχής του κ. Κόκουρα είναι πράγματι εξοργιστική.

Τόσο δύσκολο είναι να αντιληφθεί η Διοίκηση των ΕΛΤΑ ότι ένας υπάλληλος στον Αμπελώνα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει χιλιάδες πολιτών που περιμένουν γράμματα, συντάξεις, δέματα, κλπ., και μάλιστα σε μια εποχή πανδημίας που οξύνει τον όγκο των συναλλαγών μέσω των ΕΛΤΑ ; Τόσο δύσκολο είναι να αντιληφθεί η Διοίκηση των ΕΛΤΑ ότι είναι οδυνηρή η αναμονή των πολιτών , ιδιαιτέρως δε των ηλικιωμένων , μέσα στο κρύο του χειμώνα ; Τόσο δύσκολο είναι για τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ να σεβαστεί την αξιοπρέπεια του πολίτη ;

Τέλος, τόσο δύσκολο είναι για τη δημοτική Αρχή του Τυρνάβου να αντιληφθεί ότι , επιτέλους, πρέπει να ξυπνήσει, για να περιφρουρήσει την αξιοπρέπεια και τα συμφέροντα των δημοτών της; Τόσο δύσκολο είναι να αντιληφθεί ότι η βουβαμάρα και η παροιμιώδης αδράνειά της πλήττουν το αξιοβίωτον στον Δήμο μας και προκαλούν πλείστες όσες δυσχέρειες στην ομαλότητα της καθημερινότητας των δημοτών;

Έλεος, κ. Κόκουρα. Επιτέλους, ξύπνα. Το αξίωμα του Δημάρχου απαιτεί επαγρύπνηση για την ορθή , γρήγορη αντιμετώπιση των προβλημάτων και όχι επανάπαυση στους παχυλούς μισθούς και στα γλειψίματα των “ημετέρων” καλοπληρωμένων συμβούλων. Απαίτησε, τώρα όχι αύριο, από τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ να ενισχύσει  με επιπλέον  προσωπικό το κατάστημα του Αμπελώνα, γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο πια.

ΞΎΠΝΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ