TABLET ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΟΥΛΗΣ

Κατέθεσε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Κιλελέρ

Να προμηθευτεί ο Δήμος Κιλελέρ tablet για τους μαθητές των οικογενειών που δεν διαθέτουν τα αναγκαία μέσα για την παρακολούθηση της  τηλεκπαίδευσης προτείνει ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Βασίλης Χατζούλης. Με πρόταση που κατέθεσε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλελέρ, το οποίο συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος από τη Χάλκη τονίζει:

« Κύριε πρόεδρε

Το κλείσιμο των σχολείων, ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, οδήγησε εκατοντάδες οικογένειες του Δήμου Κιλελέρ σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά την υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης.

Η μεγάλη πλειοψηφία των οικογενειών (ειδικά όσες έχουν δύο ή περισσότερα παιδιά) δεν διαθέτουν τα αναγκαία μέσα (ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή τάμπλετ) για να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους ταυτόχρονα τα μαθήματα που παραδίδονται μέσω του Webex. Έτσι, πολλά παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στη μαθησιακή διαδικασία ή κάνουν μάθημα μέσω τηλεφώνων και άλλων μη ενδεδειγμένων συσκευών.

Επειδή θεωρώ αδιανόητο να επιτρέψουμε την ύπαρξη μαθητών δύο ταχυτήτων και να στερηθούν της μάθησης τα παιδιά των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών του Δήμου μας, προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλελέρ τα εξής:

– Ο Δήμος Κιλελέρ να καταγράψει μέσα στις επόμενες ημέρες τις περιπτώσεις των οικογενειών όπου δεν υπάρχει H/Y ή τάμπλετ για τις ανάγκες τηλεκπαίδευσης κάθε παιδιού.

– Να προχωρήσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη μαζική προμήθεια τάμπλετ για την κάλυψη των υφιστάμενων αναγκών με στόχο κανένας μαθητής του Δήμου Κιλελέρ να μη στερηθεί ούτε μίας ώρας τηλεκπαίδευσης.

– Να ελεγχθούν άμεσα όλα τα σημεία ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο (Hot Spot) στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ και να ληφθεί μέριμνα για την απρόσκοπτη λειτουργία τους και την αναβάθμιση των ταχυτήτων σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Για την πραγματοποίηση των προτάσεών μου, οι αναγκαίοι πόροι μπορούν να διασφαλιστούν από:

– Το κονδύλι ύψους 98.495,37 ευρώ που διατίθεται στον Δήμο Κιλελέρ από την Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

– Τα χρήματα που θα εξοικονομήσει ο Δήμος μας από τη μη λειτουργία των σχολικών μονάδων (καύσιμα, πάγια έξοδα κλπ.).

– Την αναζήτηση χορηγιών από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην επικράτεια του Δήμου Κιλελέρ και είμαι βέβαιος ότι θέλουν να βοηθήσουν τους μαθητές που έχουν ανάγκη.

Σας καλώ να μην χάσουμε άλλο χρόνο και να κινηθούμε ταχύτατα για την εκπλήρωση των ανωτέρω με στόχο όλοι οι μαθητές του Δήμου μας να μπορούν να παρακολουθούν απρόσκοπτα την τηλεκπαίδευση, για όσο διάστημα αυτή θα εφαρμόζεται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ