ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Μία ενδιαφέρουσα και με επίκαιρη θεματολογία, Διαδικτυακή Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα, τη Δευτέρα  30 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 17.00 μμ με θέμα: «Διαγενεακή αλλά και Ενδογενεακή Δικαιοσύνη, για την Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα και την αποτροπή Φυσικών Καταστροφών, ως συνέπεια της Κλιματικής Αλλαγής»

Συνδιοργανωτές η ΑΜΚΕ Πράσινη Κιβωτός και το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, του Δήμου Τρικκαίων και με τη συνδρομή των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα κάνουν οι

κ. Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Δήμου Τρικκαίων

κ. Β. Χατζηκαμαγιάννης, Διευθυντής του Europe Direct

κ. Ελένη-Μαρίνα Ξυνοπούλου, Δ/ντρια Δ/θμιας Εκπ/σης

κ. Χρήστος Τρικάλης, Δ/ντης Π/θμιας Εκπ/σης

Εισαγωγική ομιλία θα κάνει η κ. Λένα Τζιότζιου- Μηλιώνη,  Πρόεδρος της Πράσινης Κιβωτού

Προσκεκλημένοι εισηγητές είναι:  

Ο  Δρ. Ευθύμης Λέκκας ,Καθηγητής του ΕΚΠΑ, Πρόεδρος ΟΑΣΠ Διευθυντής ΠΜΣ “Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών & Κρίσεων” με θέμα: «Φυσικοί, Ανθρωπογενείς, Βιολογικοί Κίνδυνοι και Κρίσεις – Κλιματική Αλλαγή σε μια Επιταχυνόμενη Διαδικασία Εκδήλωσης Καταστροφών και Υποβάθμισης Περιβάλλοντος».

Ο Δρ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Καθηγητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ με θέμα: «Covid-19 και κλιματική αλλαγή: ο περιβαλλοντικός φόρτος στην υγεία. Τι  να κάνουμε?»

 Ο κ. Ανδρέας Β. Στεργίου, Δήμαρχος Αργιθέας – Πρόεδρος Δικτύου “Πίνδος” – Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ορεινών Περιοχών ΚΕΔΕ με θέμα: «Η πρωτοφανής εμπειρία του “Ιανού” και η επόμενη ημέρα για την Αργιθέα & τις ορεινές περιοχές συνολικά».

 Η κ. ‘Ελενα Φλόκα,  Καθηγήτρια Φυσικής του ΕΚΠΑ. με θέμα: «Επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην συχνότητα και ένταση των ισχυρών κυκλωνικών συστημάτων στη Μεσόγειο»

Ο κ. Βάγιος Κουτής, Διευθυντής Αναπτυξιακής Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ με θέμα: «Διαγενεακή Δικαιοσύνη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ