ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΡΥΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας  για την μόνιμη επίλυση του προβλήματος ύδρευσης της κοινότητας του Δρυμού του Δήμου Ελασσόνας. Με δεδομένη την ακαταλληλότητα των υδάτων των υφιστάμενων γεωτρήσεων στην ευρύτερη περιοχή το συγκεκριμένο έργο δίνει μόνιμη λύση  στο υδρευτικό πρόβλημα των 500 κατοίκων της κοινότητας οι οποίοι για τις ανάγκες σε πόσιμο νερό προμηθεύονται μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμένου νερού με σημαντική επιβάρυνση στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε ένα σημαντικό έργο που δίνει λύση στην ύδρευση του οικισμού του Δρυμού Ελασσόνας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Το νερό είναι πηγή ζωής, παραγωγής και δημιουργίας και όλοι έχουν δικαίωμα στο επαρκές, καθαρό, ποιοτικό πόσιμο νερό. Αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, διασφαλίζουμε τη δημόσια υγεία και λύνουμε προβλήματα γιατί και οι άνθρωποι στα ορεινά έχουν δικαίωμα στη ζωή » προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Με την ολοκλήρωση του έργου το νερό πρόκειται να είναι επαρκές σε ποσότητα και κατάλληλο για ύδρευση. Το έργο είναι προϋπολογισμού 245.000 ευρώ και περιλαμβάνει την κατασκευή νέου υπόγειου αγωγού μεταφοράς νερού ύδρευσης μήκους 5.500 μέτρων, τοποθέτηση νέων αντλητικών συγκροτημάτων με τους απαραίτητους αυτοματισμούς τους καθώς και νέα δεξαμενή με σύστημα τηλεχειρισμού. Το έργο επισκεφτήκαν και ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας και ο εντεταλμένος σύμβουλος Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας Στέλιος Δημότσιος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ