ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ

Σχέδιο για τη δημιουργία δημοτικής αστυνομίας και στους δήμους που σήμερα δεν διαθέτουν παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που διοργάνωσε η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων της ΝΔ. Ο κ. Θεοδωρικάκος, ενώπιον των μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας, των Γραμματέων και των στελεχών της Αυτοδιοίκησης της ΝΔ,  ξεκαθάρισε ότι στόχος του υπουργείου είναι να ενισχύσει τους δήμους για τη διατήρησή της αλλά και για τη δημιουργία εκεί που δεν υπάρχει, μέσω κονδυλίων από το ταμείο Ανάκαμψης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος υποστήριξε, μιλώντας στο iefimerida.gr, ότι «σήμερα δημοτική αστυνομία έχουν μόνο 100 από τους 332 δήμους της χώρας. Ουσιαστικά 232 δήμοι δεν έχουν δημοτική αστυνομία. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Καλαμαριάς, των 100.000 κατοίκων, που δεν έχει αυτή την υπηρεσία».

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, «όταν επανιδρύθηκε η δημοτική αστυνομία ζήτησαν να επιστρέψουν στους οργανισμούς πολύ λίγα άτομα. Κάποιοι δήμαρχοι, τότε, όταν είδαν ότι έχουν για παράδειγμα μόνο 4 άτομα στη διάθεσή τους, είπαν ότι δεν είναι δυνατό να “τρέξει” η δημοτική αστυνομία με τόσο λίγο προσωπικό».

Το σχέδιο του ΥΠΕΣ, τονίζει ο κ. Παπαστεργίου, «είναι σε θετική κατεύθυνση. Είχαμε πιέσει κι εμείς, όμως με το ΥΠΕΣ έχουμε την ίδια θέση. Είναι αδιανότητο να υπάρχει δήμος, ακόμα και ο πιο μικρός και ο πιο νησιωτικός, χωρίς δημοτική αστυνομία. Δεν μπορείς να επιβάλεις πολιτικές, να ελέγξεις τον δήμο σου χωρίς αυτή την υπηρεσία».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com