ΓΙΑ 1η ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΗΣ WTA Η ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΣΣΑ ΤΕΝΙΣΤΡΙΑ ΜΙΧΑΕΛΑ ΛΑΚΗ

Μετά τις πρώτες νίκες της στα γήπεδα του Lyttos Beach στην Κρήτη, η Μιχαέλα Λάκη πραγματοποίησε την πρώτη της είσοδο στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, μαζεύοντας κιόλας 4 βαθμούς! Η μόλις 15χρονη αθλήτρια της ακαδημίας του Φοίβου Μιχαλόπουλου, είναι η νεότερη Ελληνίδα που στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και με 4 βαθμούς βρέθηκε στο Νο.1276, ανάμεσα σε 1.371 επαγγελματίες τενίστριες, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κατάταξη.

H Μιχαέλα πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στο επαγγελματικό Tour της ITF μόλις πριν από έναν μήνα, στα τουρνουά του Lyttos Beach, που διεξάγονται στη Χερσόνησο του Ηρακλείου στην Κρήτη.

Πέτυχε την πρώτη της νίκη στην πρώτη της ever αναμέτρηση, εις βάρος της Ιταλίδας Martina Spigarelli (No.658 WTA) και ηττήθηκε στον 2ο γύρο εκείνη την εβδομάδα, από μια άλλη Ιταλίδα, την Dalila Spiteri (No.600 WTA). Δυο εβδομάδες αργότερα, πέτυχε ακόμα μια νίκη, απέναντι στην επίσης Ιταλίδα Verena Meliss (No.510 WTA) και μπήκε για μια ακόμα φορά στη 16άδα Futures διοργάνωσης 15.000 δολαρίων. Εκεί την σταμάτησε η Τσέχα Darja Vidmanova σε ένα πολύ κλειστό ματς.

Την αμέσως επόμενη εβδομάδα και κάτι λιγότερο από δυο εβδομάδες πριν, στο τελευταίο τουρνουά που αγωνίστηκε για φέτος στο ITF Tour η Μιχαέλα, κατάφερε να προκριθεί και στον πρώτο της προημιτελικό, με αποτέλεσμα να φτάσει τη συγκομιδή των τεσσάρων βαθμών, όσες ήταν και οι νίκες της σε κυρίως ταμπλό Futures διοργανώσεων.

Στον 1ο γύρο απέκλεισε την Αμερικανίδα Elysia Bolton (No.597 WTA) και στον 2ο γύρο τη Ρουμάνα Oana Gavrila (No.658 WTA). Σε μια δύσκολη αποστολή, κοίταξε στα μάτια στα προημιτελικά την Ιταλίδα Martina Colmegna (No.496 WTA) και διεκδίκησε την πρώτη της Top 500 νίκη, αλλά γνώρισε την ήττα έπειτα από μεγάλη μάχη, ιδίως στο 2ο σετ.

Η Λάκη έγινε η 10η παίκτρια που βρέθηκε στην παγκόσμια κατάταξη αυτή την περίοδο και λίγο πριν το τέλος του 2020, ενώ πέρασε στο Νο.8 της χώρας μας. Πάντα πρώτη είναι φυσικά η Μαρία Σάκκαρη, η οποία βρίσκεται στο Νο.22 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου και θα τερματίσει τη σεζόν.

Στο Νο.268 του κόσμου βρίσκεται η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και στο Νο.278 η Δέσποινα Παπαμιχαήλ. Η 17χρονη Σαπφώ Σακελλαρίδη είναι στο Νο.772 με 29 βαθμούς και η Ελένη Κορδολαίμη στο Νο.875 με 21 βαθμούς.

Η Ελένη Μτσεντλίτζε είναι στο Νο.1193 με 7 βαθμούς και ακολουθεί η Γαλάτεια Μεσοχωρίτου, η οποία βρίσκεται στο Νο.1228 με 6 βαθμούς. Από 4 βαθμούς έχουν Λάκη και Μάρθα Ματούλα, ενώ 3 βαθμούς έχει η Άννα Αρκαδιανού.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA (30 Νοεμβρίου):

tennisnews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ