ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ερώτηση του Β. Κόκκαλης προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερακάκη μετά από το δημοσίευμα του paidis.com

Την ενίσχυση με προσωπικό του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στον Αμπελώνα προκειμένου να παύσει η ταλαιπωρία που υφίστανται οι εξυπηρετούμενοι καθημερινά, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης με αναφορά του προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερακάκη.

Επικαλούμενος δημοσίευμα του (paidis.com) ο Λαρισαίος πολιτικός επικαλείται τα καθημερινά παράπονα των κατοίκων του Αμπελώνα και μάλιστα εν μέσω κορωνοϊού, καθώς στο κατάστημα εργάζεται μόνον ένας υπάλληλος για να εξυπηρετήσει περισσότερους από 10.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

«Αν αναλογιστεί κανείς ότι λόγω του lockdown το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί οι ηλεκτρονικές αγορές και ταυτόχρονα μέσω του καταστήματος γίνονται διάφορες πληρωμές λογαριασμών ενώ υπάρχει και μεγάλος όγκος αλληλογραφίας, αναφέρει επίσης το δημοσίευμα, τότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι στο εν λόγω κατάστημα με έναν υπάλληλο υπάρχει ασφυξία και μεγάλες καθυστερήσεις.

Η κατάσταση αναμένεται να γίνει χειρότερη από την ερχόμενη Δευτέρα όταν θα κλείσει και το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς οπότε πολλές εργασίες που διεκπεραιώνονταν εκεί θα γίνονται μέσω ΕΛΤΑ από ηλικιωμένα κυρίως άτομα που ούτε τρόπο έχουν να πάνε στον Τύρναβο ούτε γνώσεις για να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες των Τραπεζών.

Εξυπακούεται ότι τον δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν και οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ (διανομείς και υπάλληλος στον γκισέ).»

Από την πλευρά του ο κ. Κόκκαλης σημειώνει πως «δεν μπορούμε να μιλάμε για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών, όταν την ίδια ώρα στέλνουμε στην ουρά και την ταλαιπωρία χιλιάδες κατοίκους. Πολλώ δε μάλλον, όταν οι συνθήκες της πανδημίας, επιτάσσουν την – με κάθε τρόπο – αποφυγή συνωστισμού. Ευελπιστούμε η έκκληση για ενίσχυση του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στον Αμπελώνα να βρει ευήκοα ώτα.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ