ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΠΑΡΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Ανενεργό παραμένει εδώ και πολλές ημέρες το δ.σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας που παρά τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον κλάδο και την δημόσια εκπαίδευση συνολικά δεν μπορεί να συνεδριάσει λόγω της πανδημίας, αλλά και εξαιτίας της άρνησης των συμβούλων των ΣΥΝΕΚ, όπως καταγγέλλεται, να πάρουν μέρος σε συνεδρίαση μέσω skype που πρότεινε η ΔΑΚΕ. Στο θέμα επανέρχονται με ανάρτησή τους οι σύμβουλοι της Αγωνιστικής Παρέμβασης καλώντας τους εκπροσώπους των ΣΥΝΕΚ να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.

Στην ανάρτηση που υπογράφουν οι Δ. Παπαδόπουλος και Π. Ρεμπάπης αναφέρονται τα εξής:

“Συνάδελφοι, επειδή η κατάσταση γίνεται ολοένα και χειρότερη, θεωρούμε ότι πρέπει να συνεδριάσει το ΔΣ. Προτάθηκε από την ΔΑΚΕ να γίνει μέσω skype. αλλά η παράταξη των ΣΥΝΕΚ αρνήθηκε χωρίς καμιά πρόταση εναλλακτική. Αυτό όμως μπλοκάρει την λειτουργία του σωματείου και επανερχόμαστε ξαναθέτοντας την πρόταση και αν οι συνάδελφοι των ΣΥΝΕΚ δεν θέλουν να συνεδριάζει το ΔΣ ας το δηλώσουν ξεκάθαρα. Μας κάνει όμως εντύπωση πραγματικά αυτή η ακατανόητη άρνηση από πλευράς τους να βρεθεί ένας τρόπος ασφαλούς επικοινωνίας και συζήτησης του ΔΣ. Προτείνουμε λοιπόν την Τετάρτη να συγκληθεί το ΔΣ έστω και ηλεκτρονικά και να συζητήσει τα παρακάτω θέματα: α) Εξ αποστάσεως εκπαίδευση , β) υγειονομική κατάσταση στα σχολεία και όροι για ασφαλή επαναλειτουργία τους γ) ζητήματα γύρω από τις ψευδοεκλογες αιρετών και καθορισμός της στάσης μας, δ) προβλήματα στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και ενημέρωση για την ύπαρξη ή μη κενών .

Παρακαλούμε να απαντήσετε άμεσα ώστε αν συμφωνήσουμε να υπάρξει ο αναγκαίος χρόνος για την οργάνωση τεχνικά της συνεδρίασης”.

Πραγματικά είναι πολύ σοβαρό το πρόβλημα και αναμένεται με ενδιαφέρον το σχόλιο των ΣΥΝΕΚ, με δεδομένο ότι η μη λειτουργία του οργάνου ρίχνει νερό στο μύλο της κ. Κεραμέως να προχωρήσει και σε άλλες αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ