ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Παναγιώτης Γούλας, Ομότιμος Καθηγητής και πρώην Πρόεδρος- Πρύτανης του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας

Ο Νίκος Ευσταθίου γεννήθηκε στην Έλαφο Αγιάς και ήταν Καθηγητής Εφαρμογών στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής της Γεωπονικής Σχολής του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας από όπου συνταξιοδοτήθηκε   μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας.

Γνώρισα το Νίκο και συνδέθηκα μαζί του με φιλία που κράτησε περισσότερο από 25 χρόνια.  Στο διάστημα της θητείας μου ως Διευθυντής της  Σχολής Γεωπονίας  και ως Πρόεδρος του ΤΕΙ  ποτέ δεν δέχθηκα εκ μέρους του παράπονα για ο,τιδήποτε. Υπήρξε πάντα συνεπής, άμεσος   και αποτελεσματικός σε όποια καθήκοντα του ανέθεσα.

Πάντα ενδιαφερόταν για την βελτίωση των γνώσεων  του στο γνωστικό του αντικείμενο. Γι’ αυτό τον λόγο ενημερώνετο συνεχώς συμμετέχοντας σε Συνέδρια, Σεμινάρια και στο Μεταπτυχιακό του Τ.Ε.Ι. με την Γεωπονική Σχολή του Μπάρι Ιταλίας. Στην Ιταλία παρακολούθησε  για 6 μήνες με τους άλλους Μεταπτυχιακούς το πρόγραμμα εκπαίδευσης. Ως συντονιστή του Μεταπτυχιακού μου αφηγούνταν με υπερηφάνεια για τις καινούργιες τεχνικές των Καλλιεργειών στα Κηπευτικά σε Ιταλικά αγροκτήματα,  για τις καινοτομίες στην συσκευασία και στην τυποποίηση των αγροτικών προϊόντων. Έκανε τα πάντα με ζήλο και μεγάλο ενδιαφέρον. Τίμησε το λειτούργημα του δασκάλου με  συνέπεια, εργατικότητά και  σεβασμό προς τους φοιτητές και συναδέλφους.

Πάντα συζητούσαμε  με τον Νίκο για την πρόοδο των παιδιών μας. Στην τελευταία συνάντησή μας μιλούσε με υπερηφάνεια για την κόρη του που τελείωσε την Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. και παρακολουθεί Μεταπτυχιακές Σπουδές, για το γιό του που έδωσε εξετάσεις και πέρασε στην Γεωπονική. Ο Νίκος δεν αρρώστησε ποτέ , δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Αγαπημένε Φίλε και Συνάδελφε Νίκο,

με  βαρεία θλίψη, οδύνη και πόνο ψυχής  πληροφορήθηκα τον ξαφνικό θάνατό σου.

Θα μας λείψεις Νίκο , θα μας λείψει η λεπτότητα, η ευγένεια, το ήθος και η πάντα καλή σου διάθεση.

Θα μας λείψουν όλα εκείνα που συνθέτουν και σφυρηλατούν την αδελφική και συναδελφική φιλία.

Για το ήθος, το χαρακτήρα, τη στάση ζωής σου, την πραότητα, την αγάπη σου για τη γνώση και τη διάδοσή της στους φοιτητές, για τις στιγμές και τις αναμνήσεις , η οικογένειά σου, αλλά και οι συνάδελφοι του Α.Τ.Ε.Ι., όσοι σε γνώρισαν, θα είναι υπερήφανοι για εσένα.

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά  μου στην οικογένεια σου.

Καλό ταξίδι και καλόν Παράδεισο.

Αιωνία σου η μνήμη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ