Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΟν Μ.Ο. ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 16-19/11

Σταθερά ψηλά και ο Μ.Ο. στους δήμους Λαρισαίων και Τυρνάβου σύμφωνα με την έκθεση του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο αριθμός αναπαραγωγής R (R=reproductive number) για την Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσιάζεται στην έκθεση του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που καταγράφει μεν μία μικρή μείωση του αριθμού των κρουσμάτων και των μέσων όρων στους δείκτες που παρακαλουθεί αλλά αναδεικνύει και νέες εστίες προβληματισμού όπως είναι ο δήμος Αγιάς. Την ίδια ώρα παραμένουν ψηλά οι δείκτες στους δήμους Τυρνάβου και Λαρισαίων.

Μαζί με την επιδημική καμπύλη παρουσιάζεται και ο κυλιόμενος μέσος όρος επίπτωσης του νοσήματος COVID-19 των τελευταίων 7 ημερών (moving average incidence). Για τον αριθμό αναπαραγωγής R χρησιμοποιήθηκε διάστημα έξι ημερών από την ημερομηνία δήλωσης ως πιθανή ημερομηνία μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό (COVID-19).

Για τις επιδημικές καμπύλες και τους χάρτες χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα έως 28 Νοεμβρίου, για τον αριθμός αναπαραγωγής R δεδομένα έως 27 Νοεμβρίου.

Ο παρακάτω πίνακας και οι χάρτες αποτυπώνουν τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων και της επίπτωσης COVID-19 από 14 Μαρτίου έως 15 Νοεμβρίου και από 16 έως 29 Νοεμβρίου ανά Καλλικρατικό Δήμο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του κρούσματος ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδιού (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Για να δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της έκθεσης πατήστε ΕΔΩ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ