ΣΕ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19 ΠΡΟΧΩΡΑ Η 5η ΥΠΕ

Με το τοπίο ακόμη θολό όσον αφορά στον σχεδιασμό και την έναρξη του εμβολιασμού του πληθυσμού της χώρας για την προστασία από την πανδημία και στη δημόσια υγεία να επικρατεί ένα χάος, αίσθηση προκαλεί η κίνηση της 5ης ΥΠΕ να προχωρήσει σε επείγουσα προμήθεια υλικών εμβολιασμού για covid-19.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του paidis.com οι σχετικές αποφάσεις πάρθηκαν στο πλαίσιο πρόσφατης συνεδρίασης, με την 5η ΥΠΕ να προχωρά σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επείγουσα προμήθεια Υλικών Εμβολιασμού και αναλώσιμων ειδών για εμβόλια COVID -19 για τις ανάγκες των Εμβολιαστικών Κέντρων της αρμοδιότητας της.

Όπως διαπιστώνεται από σχετική ανάρτηση στη «Διαύγεια» ο εξοπλισμός είναι προϋπολογισμού 9.853, 60 ευρώ (με ΦΠΑ), ενώ οι προσφορές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου και ώρα 14.20.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Υγείας Β. Κικίλια ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να εκπονηθεί νωρίς ένα επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για covid-19, έτσι ώστε όταν έρθουν τα εμβόλια να εμβολιαστούν με ασφάλεια, οργάνωση και ιεράρχηση οι πολίτες, ενώ όλα τα εμβόλια θα είναι δωρεάν και ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός, στη δε 5η ΥΠΕ θα λειτουργήσουν 144 εμβολιαστικά κέντρα.

Πόσο καλύτερη θα ήταν η κατάσταση και στα νοσοκομεία αν υπήρχε σχεδιασμός και προετοιμασία για την πανδημία και αν οι υπεύθυνοι από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα δεν σφύριζαν αδιάφορα;

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ