ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο ΤΥΡΝΑΒΙΤΗΣ BARTENDER ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ

Το Spiced Ρούμι που δημιούργησε βρέθηκε στα 10 καλύτερα παγκόσμιου διαγωνισμού και μπήκε στην τελική ευθεία για την πρωτιά

Ολο και πιο κοντά στην πραγματοποίηση του ονείρου του να κερδίσει τον παγκόσμιο διαγωνισμό “Chairman’s Spice Lab” δημιουργώντας το δικό του Spiced Ρούμι είναι ο νεαρός Τυρναβίτης bartender, Γιώργος Μαρκούλης ο οποίος αξιολογήθηκε από την κριτική επιτροπή του παγκόσμιου αυτού διαγωνισμού και βρέθηκε στην τελική δεκάδα bartenders από όλο τον κόσμο από την οποία και θα προκύψει ο νικητής του διαγωνισμού.

Τα δείγματα από το Spiced Ρούμι του Γιώργου ταξίδεψαν στην Γαλλία προκειμένου να αξιολογηθούν από την ομάδα του Chairman’s Reserve Rum και από τους 12 Έλληνες που αξιολογήθηκαν οι 4 μεταξύ των οποίων και ο νεαρός Τυρναβίτης πέρασαν στους Top 10 παγκοσμίως.

Τώρα στην επόμενη φάση που θα ολοκληρωθεί μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα τα 10 δείγματα των finalists θα αξιολογηθούν από το τελικό πάνελ της κριτικής επιτροπής προκειμένου να διεκδικήσουν το ταξίδι τους στην Αγία Λουκία κι η δημιουργία τους να γίνει το νέο limited edition Chairman’s Reserve Spice Rum που θα κυκλοφορήσει, παγκοσμίως το 2021.

Αισιόδοξος για τη συνέχεια ο Γιώργος περιμένει με αγωνία το αποτέλεσμα και δηλώνει έτοιμος να βρεθεί στην Καραϊβική ώστε το δικό του ρούμι να είναι αυτό το οποίο θα κυκλοφορήσει σε Limited Edition στην παγκόσμια αγορά τη νέα χρονιά.

Ο ίδιος μιλώντας το καλοκαίρι στο paidiw.com για το δημιούργημά του είχε πει:

“Μέσα από την συμμετοχή μου στον διαγωνισμό Chairman’s Spiced Lab θέλω να παρουσιάσω ένα spiced rum το οποίο θα συνδυάζει την Creol κουλτούρα και τις γεύσεις της, με την ελληνική φιλοσοφία και τα αρώματα της γης της. Ένα από τα 3 επιπλέον συστατικά που θα χρησιμοποιήσω στην πρότασή μου είναι οι φλούδες που έχουν περισσέψει από τα πεπόνια αντί της παπάγιας (η οποία είναι ένα εξωτικό φρούτο το οποίο χρησιμοποιείται στην καθημερινή ζωή στο νησί της Αγίας Λουκίας), ένα από τα απόλυτα καλοκαιρινά φρούτα που με ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και ξυπνά παιδικές αναμνήσεις”.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Γιώργος Μαρκούλης που μεγάλωσε στον Τύρναβο σπουδάζει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στον Βόλο. Γεννήθηκε στις 26 Μαΐου 1997 και είναι ο πιο μικρός από όλους τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους. Το καλοκαίρι δούλευε ως Bartender στην παραλία Παντελεήμονα στο φημισμένο bar “Γαλαρία”

Για το μυστικό των επιτυχιών του στη διεθνή σκηνή των bartenders ο ίδιος το συνοψίζει στα εξής:

“Αγάπη, μεράκι, υπομονή, επιμονή και σκληρή δουλειά. Συνεχής εξέλιξη. Παρακολούθηση των εξελίξεων και των trends στην bartending σκηνή”.

Οι πιθανότητες είναι σίγουρα με το μέρος του αφού μέχρι σήμερα οι ιδέες του συγκέντρωσαν τόσο το πανελλαδικό όσο και το πανευρωπαϊκό ενδιαφέρον.

Μάλιστα τον περασμένο Νοέμβρη διακρίθηκε με 1η θέση στην Ελλάδα, ενώ βρέθηκε και στους κορυφαίους 5 στην Ευρώπη σε διαγωνισμό κοκτέιλ Ti’Punch παγκόσμιας κλίμακας.

Επίσης κέρδισε το Skinos Experience σε περίοδο καραντίνας την Ανοιξη δημιουργώντας από το σπίτι.

Εμείς για μια ακόμη φορά του ευχόμαστε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να εκπροσωπήσει τη χώρα και την περιοχή μας στην Καραϊβική μεταφέροντας εκεί γεύσεις του ελληνικού καλοκαιριού.

Καλή επιτυχία Γιώργο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ