ΣΥΝΕΧΕΣ ΩΡΑΡΙΟ 8 ΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Φαρμακευτικού Συλλόγου

Με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας η οποία κοινοποιήθηκε στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας χθες 30-11-2020, εγκρίνεται για λόγους διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας, το νέο υποχρεωτικό ωράριο διάρκειας 8 ωρών από 08.30 ως 16.30 για τα φαρμακεία της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας που εδρεύουν σε περιοχές με περισσότερα του ενός φαρμακεία. Το υπόλοιπο του 24ώρου θα καλύπτεται από εφημερίες και διανυκτερεύσεις όπως προκύπτει από τις ισχύουσες διατάξεις.

Τα μονοεδρικά φαρμακεία θα συνεχίσουν το ήδη υπάρχον ωράριό τους, που έχουν επιλέξει και που εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες των ασθενών της περιοχής τους.

Το νέο ωράριο τίθεται άμεσα σε ισχύ από αύριο Τετάρτη 2-12-2020 και ισχύει επ’ αόριστον.

Το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, επανεκτιμώντας τα δεδομένα που αλλάζουν με καταιγιστικούς ρυθμούς, την μεγάλη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στην περιοχή μας, που την καθιστά μεταξύ των πρώτων περιοχών στην χώρα στην εξέλιξη της πανδημίας, την ενημέρωση που συνεχώς λαμβάνουμε για τον τρόπο και το ωράριο λειτουργίας των ιδιωτικών ιατρείων της ευρύτερης περιοχής καθώς και των οδοντιατρείων, την επιτακτική ανάγκη για συμβολή και από την πλευρά μας στην μείωση της κυκλοφορίας κατά τις απογευματινές ώρες και τη γενικότερη θέσπιση αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων από την κυβέρνηση, κατέληξε μετά από διεξοδική συζήτηση να αιτηθεί προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας ενιαίο συνεχές ωράριο για τα φαρμακεία της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας αιτήθηκε την αλλαγή ωραρίου σε συνεχές από διακοπτόμενο, που ισχύει υπό φυσιολογικές συνθήκες, με σκοπό την αύξηση των συνολικών ωρών εξυπηρέτησης των ασθενών, οι οποίες είχαν μειωθεί μετά από τον περιορισμό του ωραρίου των καταστημάτων ως τις 20.30 το βράδυ και με σκοπό διατήρησης του υποχρεωτικού 40ωρου ανά εβδομάδα. Με τα περιοριστικά μέτρα οι ώρες που προέκυπταν ήταν λιγότερες από 40. Συνολικά επομένως οι ώρες εξυπηρέτησης του κοινού αυξάνονται.

Επιπρόσθετα το συνεχές ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων θα επιφέρει λιγότερες μετακινήσεις φαρμακοποιών, βοηθών και ασθενών, θα διευκολύνει την πλήρη απολύμανση του χώρου του φαρμακείου μία φορά την ημέρα και θα επιτρέπει τον πιο εύκολο φυσικό αερισμό των φαρμακείων καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου, σε ώρες της ημέρας κατά τις οποίες η θερμοκρασία είναι υψηλότερη, με αντικειμενικό σκοπό την μείωση της επικινδυνότητας από την μετάδοση του ιού.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας υπηρετώντας τον ρόλο του ως συνυπεύθυνος στην προστασία της Δημόσιας Υγείας, βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση και επανεκτιμά τα δεδομένα που μεταβάλλονται διαρκώς, με αντικειμενικό στόχο την προστασία, αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών που ειδικά αυτή την περίοδο βιώνουν ιδιαιτέρως πιεστικές συνθήκες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ