ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΣΑΠΑΛΗΣ: ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΙΣΩ! Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ

«Προχώρησα ως έσχατη αντίδραση στην απεργία πείνας και δεν πρόκειται να κάνω πίσω μέχρι να παραιτηθούν οι ανίκανοι», ήταν η αντίδραση του τραυματιοφορέα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και μέλους της διοίκησης της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων Λάμπρου Τσάπαλη, που μίλησε στο paidis.com για την απόφασή του να προχωρήσει σε μια τέτοια αντίδραση διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο εν μέσω πανδημίας.

«Τουλάχιστον 100 συνάδελφοί μου νοσούν από covid, έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας και οι αρμόδιοι είναι εξαφανισμένοι», σημείωσε έντονα φορτισμένος ο κ. Τσάπαλης, ευχαριστώντας τους συναδέλφους που στηρίζουν τον αγώνα του, αλλά και σημειώνοντας την απουσία της διοίκησης του νοσοκομείου και της 5ης ΥΠΕ.

«Για μένα δεν υπάρχει άλλη λύση», κατέληξε ο γνωστός συνδικαλιστής, που με μια επιστολή-κόλαφο προς τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, την 5η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας έκανε γνωστή την απόφασή του για την έναρξη της απεργίας πείνας σημειώνοντας τα εξής:

«Σας ανακοινώνω ύστερα από πολλή σκέψη και με απόλυτη συνείδηση του τι κάνω ότι από αύριο (σ.σ. σήμερα) στις 7.00 π.μ. πραγματοποιώ την έναρξη της απεργίας πείνας, που είχα ανακοινώσει και στα ΜΜΕ προ ημερών εφόσον δεν πραγματοποιηθούν τα άμεσα αιτήματα όλων των συναδέλφων στα νοσοκομεία καθώς και στο δικό μας νοσοκομείο που έχει ξεπεράσει πλέον τους 100+ θετικούς στον Covid 19 συναδέλφους, για τους παρακάτω λόγους:

  1. Ζητάω άμεσα την καταβολή δώρου Χριστουγέννων υπό οποιαδήποτε μορφή σε όλους τους  εργαζομένους των νοσοκομείων από το κράτος ώστε να αποδείξετε όλα αυτά για τα οποία παραδέχεστε ότι προσφέρουμε πέρα από τα όριά μας και τον απόλυτο σεβασμό στην προσφορά μας. Εδώ και 10 χρόνια μας έχετε κάνει αφαίμαξη δεκάδες χιλιάδες ευρώ και εμείς να αποδίδουμε στο μέγιστο εκμεταλλευόμενοι τον όρκο που έχουμε δώσει για τον ασθενή κι έχετε το θράσος να μας τάζετε. Το μόνο που κάνατε μέχρι τώρα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα Ίδρυμα το οποίο δίχασε την υγειονομική κοινότητα. Κάτι ανάλογο πήγατε να κάνετε και τώρα αλλά σας προλάβαμε. Ακούμε παντού να μοιράζετε τα χρήματα του Ελληνικού λαού την ώρα που όλος ο κόσμος προσπαθεί να στηρίξει το ανάλογο σύστημα Υγείας και τους εργαζομένους. Δείτε στην Γαλλία τι έγινε. Εσείς τίποτα. Ένα ξεροκόμματο. Και αυτό επιλεκτικά. Αρκετά!
  2. Απαιτώ να βγείτε με αληθινά λόγια και να πείτε ακριβώς πως έχουν τα πράγματα όσον αφορά τα ΒΑΕ. Αρκετά! Δεν υπάρχει επιστροφή. Δύο δρόμοι υπάρχουν. Ή θα τα εγκρίνετε ή όχι. Ή μπορείτε ή όχι. Τέρμα τα παιχνίδια σας και οι επιτροπές που το αναβάλλουν. Καμία δικαιολογία.
  3. Να διασφαλίσετε την υγεία των συναδέλφων μου αλλά και των ασθενών στα νοσοκομεία και να μην παίζετε με τα λόγια και τα πρωτόκολλα που κάθε λίγο και λιγάκι αλλάζουν (όπως αλλάζετε τους επιστήμονες που τα παρουσιάζουν μόνο για επικοινωνιακούς λόγους) , ανάλογα πως σας βολεύει, αντιμετωπίζοντας μία κρίσιμη κατάσταση για τις ζωές ανθρώπων με την φιλοσοφία Day by Day. Παίζετε με την νοημοσύνη μας και αυτό δεν το ανέχομαι. Δεν το ανεχόμαστε πλέον.
  4. Απαιτώ να παραιτηθούν όλοι όσοι απέτυχαν στην προετοιμασία του 2ου κύματος πανδημίας ως παραδειγματισμό για τους επόμενους. Δεν θα επιτρέψουμε να πάρουν και εύσημα στο τέλος. Αποτύχατε και το ξέρετε. Χάθηκαν ζωές. Και το ξέρετε.

Η λήξη της απεργίας μου, της υγείας μου και κατά συνέπεια της ζωής μου θα καθοριστεί από τα πεπραγμένα σας. Να αναλάβετε την ευθύνη σας. Και μην τολμήσετε να με κατηγορήσετε για εκμετάλλευση της Πανδημίας. Όλα όσο προαναφέρω είχατε την πολυτέλεια να τα πράξετε στον κατάλληλο χρόνο. Δυστυχώς για σας απέναντί σας έχετε έναν ακομμάτιστο και αλύγιστο άνθρωπο.

Με τιμή και αυταπάρνηση

ΤΣΑΠΑΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ»

Ειρήνη Παπουτσή

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Απεργία πείνας ξεκίνησε ο αντιπρόεδρος των τραυματιοφορέων! "Δεν πρόκειται να κάνω πίσω μέχρι να παραιτηθούν οι ανίκανοι, είμαστε στα όρ
  2. Νοσοκομείο Λάρισας: Απεργία πείνας απο τραυματιοφορέα - Youth Voice
  3. Συνεχίζεται η απεργία πείνας από τον τραυματιοφορέα Νοσοκομείο Λάρισας- Στο πλευρό του οι Συμβασιούχοι του Γ.Ν. Σερρών – Επιλογές

Comments are closed.