ΝΕΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΕ 8 ΛΕΚΑΝΕΣ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με προϋπολογισμό ύψους 700.000 €

Δημοπρατείται το επόμενο διάστημα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο «Κάλυψη έκτακτων αντιπλημμυρικών αναγκών Π.Ε. Λάρισας 2020 -2021» προϋπολογισμού 700.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με τους αντιπεριφερειάρχες, τους Περιφερειακούς  Συμβούλους και τις Τεχνικές Υπηρεσίες δημοπρατούμε το επόμενο διάστημα ένα σημαντικό έργο που περιλαμβάνει εκτεταμένους  καθαρισμούς και αποκατάσταση αναχωμάτων σε ρέματα και χειμάρρους της Π.Ε. Λάρισας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Επενδύουμε στην πρόληψη και ενισχύουμε την αντιπλημμυρική «θωράκιση»  περιοχών της Π.Ε. Λάρισας. Παράλληλα τα έργα δημιουργούν μόχλευση στην τοπική πραγματική οικονομία και συντηρούν θέσεις εργασίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι εργασίες

Οι εργασίες αφορούν σε περιοχές σύμφωνα με το παρακάτω πίνακα:

  1. Λεκάνη απορροής Γόννων – Εληάς (όριο για την κεντρική κοίτη ο δρόμος Γόννων-Καλλιπεύκης μέχρι τη συμβολή με Πηνειό)
  1. Λεκάνη απορροής Ραψάνης-Πυργετού (όριο για την κεντρική κοίτη ο Εθνικός Δρόμος Λάρισας-Θεσ/νίκης μέχρι τη συμβολή με Πηνειό)
  1. Λεκάνη απορροής Κρανέας-Πυργετού (όριο για την κεντρική κοίτη ο Εθν. Δρόμος Λάρισας-Θεσ/νίκης μέχρι τη συμβολή με  Πηνειό)
  1. Λεκάνη απορροής Ρέμμα Γκαλιάμτσιας (κεντρική κοίτη και αυτοτελείς κλάδοι τα κατάντη του δρόμου Συκουρίου-Ευαγγελισμού).
  1. Λεκάνη απορροής Συκουρίου-Όσσας (για την κεντρική κοίτη τα κατάντη με όριο τον αγωγό λίμνης Συκουρίου, στο πάνω όριο του οικισμού Συκουρίου)
  1. Λεκάνη απορροής Διλόφου-Ζαπείου (ολόκληρη χαρακτηρίζεται ως πεδινής κοίτης).
  1. Λεκάνη απορροής Μοσχοχωρίου Μύρων Ν. Περιβολίου (ολόκληρη χαρακτηρίζεται ως πεδινής κοίτης)
  1. Λεκάνη απορροής Μ Μοναστηρίου-Αρμενίου (ολόκληρη χαρακτηρίζεται ως πεδινής κοίτης).

Οι επεμβάσεις αναμένεται να γίνουν κυρίως μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα για τα οποία θα υπάρχει αναφορά από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας καθώς και πριν την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινόμενων, αλλά μετά από τις σχετικές προβλέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Με το παρόν έργο, προβλέπεται να καθαριστούν και να προστατευτούν χείμαρροι και ρέματα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, να αποκατασταθούν διαβρωμένα τεχνικά – διαβάσεων, και προστασία των πρανών κ.α. εργασίες που θα απαιτηθούν στη πορεία των εργασιών ώστε να αρθούν οι συνθήκες που συχνά δημιουργούν σοβαρά προβλήματα διάβρωσης αλλά και πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη πεδινή και ημιορεινή περιοχή  του ν. Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ