«ΒΡΑΖΟΥΝ» ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: 46 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΙΟ ΣΤΙΣ 2 ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΠΤΕΡΥΓΕΣ (ΦΩΤΟ)

Νέα υγειονομική βόμβα με απρόβλεπτες συνέπειες

Το χειρότερο σενάριο δείχνει να επαληθεύεται στις φυλακές Λάρισας, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της σελίδας μετά τη διενέργεια των πρώτων τεστ του ΕΟΔΥ τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δίνουν 46 θετικά δείγματα σε κρατούμενους και ένα θετικό για εργαζόμενο στο κατάστημα κράτησης.

Η φυλακή κυριολεκτικά «βράζει» από κορωνοϊό, ενώ σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή τα αποτελέσματα αφορούν σε μόλις δύο πτέρυγες των φυλακών, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμη η δειγματοληψία, που όπως όλα δείχνουν θα είναι εκτεταμένη και θα αφορά σε όλες τις πτέρυγες.

Θυμίζουμε πως όπως σας ενημέρωσε το paidis.com στις φυλακές επιβεβαιώθηκαν τα τελευταία 24ωρα τρία κρούσματα σε αλλοδαπούς κρατούμενους, ενώ η φυλακή έχει τεθεί πλέον σε υγειονομικό συναγερμό, με εκατοντάδες κρατούμενους και σωφρονιστικούς να αγωνιούν για το τι θα προκύψει από τις δειγματοληψίες, αλλά και για το που θα νοσηλευθούν- σε περίπτωση που χρειασθεί-τόσοι άνθρωποι.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια νέα υγειονομική βόμβα με απρόβλεπτες συνέπειες για τους ίδιους τους κρατούμενους, για τα δημόσια νοσοκομεία και για το σωφρονιστικό σύστημα.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ 2ο ΣΔΕ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πολυάριθμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στο χώρο του Σχολείου (2ου Σ.Δ.Ε. Λάρισας) προληπτικούς ελέγχους για covid -19 σε τετρακόσιους έγκλειστους – εκπαιδευόμενους και μη – του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας.

Οι έλεγχοι Rapid test αφορούσαν το σύνολο των έγκλειστων δύο πτερύγων που εμφάνισαν τρία θετικά κρούσματα, προκειμένου να καταγραφούν και οι ασυμπτωματικοί και να απομονωθούν σε ιδιαίτερο χώρο για την αποφυγή εξάπλωσης της νόσου. Οι έλεγχοι προγραμματίζεται να συνεχιστούν, με ευθύνη του υγειονομικού κλιμακίου, και στους υπόλοιπους έγκλειστους καθώς και στους εργαζόμενους της φυλακής.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ