ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ Κ. ΚΟΝΤΣΙΩΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Το ενημερωτικό για την τελευταία συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ που υπογράφουν οι Δ. Κοντελές και Π. Ρεμπάπης

Την προηγούμενη Τρίτη 24/11 συνεδρίασε το συμβούλιο ( με τηλεδιάσκεψη) υστέρα από ενάμιση μήνα απραξίας ( τελευταία συνεδρίαση 9 /10)   για να επικυρώσει η πλειοψηφία του συμβουλίου τις αποφάσεις της Διευθύντριας της ΔΔΕ  σε τοποθετήσεις και ενστάσεις συναδέλφων.

Το συμβούλιο ασχολήθηκε με:

  1. Την αναγνώριση προϋπηρεσίας σε συνολικά 78 εκπαιδευτικούς ( αναπληρωτές)
  2. Την συνάφεια σε 2 διδακτορικούς και 48 μεταπτυχιακούς τίτλους ( στην πλειοψηφία αναπληρωτών)
  3. Την άδεια εξάσκησης ιδιωτικού έργου σε 22 εκπαιδευτικούς
  4. Διαθέσεις εκπαιδευτικών από ΕΠΑΛ σε Ε.Κ

Ακολούθησε συζήτηση  επί των  ενστάσεων σε τοποθετήσεις συναδέλφων-ισσων  από την ΔΔΕ για τις οποίες έχουμε να καταγγείλουμε τα παρακάτω:

α. Την μη σύγκληση του συμβουλίου για ενάμιση μήνα, χωρίς λόγο,  με πολλά αιτήματα και ενστάσεις συναδέλφων-ισσών σε εκκρεμότητα. Στο διάστημα αυτό τοποθετήθηκαν  δεκάδες συνάδελφοι με απόφαση της Διευθύντριας της ΔΔΕ χωρίς πρόταση του συμβουλίου. Για τους αναπληρωτές ούτε λόγος να γίνεται. Την φετινή χρονιά αντιμετωπίστηκαν από την διοίκηση, με την απαραίτητη «βοήθεια» του υπουργείου, σαν εκπαιδευτικοί τρίτης κατηγορίας, μετακινούμενοι σε τρία, τέσσερα και πέντε σχολεία με συνοπτικές διαδικασίες και απανωτές αλλαγές.

β. Την επίκληση της πλειοψηφίας του συμβουλίου, για την απόρριψη  ενστάσεων, παιδαγωγικών λόγων, όταν οι ενστάσεις  έχουν υποβληθεί  από τις 10 έως 20 Οκτώβρη και βρισκόμαστε  στο τέλος Νοέμβρη να τις εξετάζουμε!!!

γ. Συνάδελφοι-ισσες δεν έχουν πάρει-ενώ το ζητούν- γραπτή απάντηση  των  λόγων  απόρριψης προηγούμενων ενστάσεων τους. Είναι νόμιμο δικαίωμά τους και υποχρέωση του συμβουλίου  και της διοίκησης να τους δώσει απάντηση.

Την ίδια ημέρα συνεδρίασε και το διευρυμένο συμβούλιο επιλογής με θέματα:

α. τοποθέτηση Διευθυντή  στο 2ο  Εργαστηριακό Κέντρο Λάρισας ( νέα ίδρυση) και β. Τοποθέτηση Υποδιευθυντών στις σχολικές μονάδες του   6ου   Εσπερινού  ΕΠΑΛ Λάρισας, 7ου  Γυμνάσιου Λάρισας και 6ου  ΓΕΛ Λάρισας.

Θα κάνουμε εδώ μία αναφορά για τον κ. Κοντσιώτη, τον  πιο πιστό υποστηρικτή   της Υπουργού Παιδείας τόσο στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, στην οποία τον «έφτυσε» το 95% του κλάδου και το πήρε για ψιχάλα, όσο και στην διαδικασία της «τηλεκπαίδευσης» , για τις  περιβόητες «Αρχές» του.

Στην διαδικασία των τοποθετήσεων σε λειτουργικά κενά πριν δυο χρόνια ήταν υποστηρικτής  της παρακάτω πρότασης- απόφασης  του συμβουλίου (αριθμ. 29/26-06-2018)  που στάλθηκε στα σχολεία: « 4. Στο στάδιο αυτό, τα κενά που παραμένουν θα καλυφθούν υποχρεωτικά από εκπαιδευτικούς αντίστοιχου κλάδου που βρίσκονται στην ομάδα ή στην όμορη ομάδα του σχολείου οργανικής ή κύριας τοποθέτησης».

Στην τελευταία συνεδρίαση η Διευθύντρια της ΔΔΕ και πρόεδρος του συμβουλίου, επιχειρηματολογώντας σε ένσταση συναδέλφου τον οποίο είχε τοποθετήσει για συμπλήρωση ωραρίου από  σχολείο της Ελασσόνας σε σχολείο όμορης ομάδας (Κρανέα), χρησιμοποίησε (προφανώς χωρίς να γνωρίζει) και την συγκεκριμένη «Αρχή» του κ. Κοντσιώτη. Ενημερώσαμε το συμβούλιο ότι  με την παραπάνω απόφαση ο κ. Κοντσιώτης και άλλα δύο μέλη του συμβουλίου το 2018, είχαν τοποθετήσει εκπαιδευτικό από  σχολείο του   Συκουρίου  σε σχολείο του  Πυργετού  ( όμορη ομάδα). Όμως  για τον  κ. Κοντσιώτη  αυτές οι «Αρχές» ήταν μόνο για την συγκεκριμένη χρονιά   (λέγοντας μας ότι τώρα έχουμε 2020 και όχι 2018) και ζήτησε ,γενικά,  να βρεθεί κάποιος άλλος να πάει στην Κρανέα!!!. Προφανώς όταν  έβγαζε την ανακοίνωση- καταγγελία πριν λίγες ημέρες   για να καλυφθεί το συγκεκριμένο  κενό της Κρανέας (και όχι όλα τα κενά στα σχολεία!!!)  θα είχε στο μυαλό του άλλον εκπαιδευτικό. Η απόλυτη ξεφτίλα.

Τέλος καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας που έφτασε Δεκέμβρης και τα κενά στα σχολεία καλά κρατούν. Συγκεκριμένα με βάση τα στοιχεία, που με το σταγονόμετρο παίρνουμε από την ΔΔΕ, ενώ έπρεπε να είναι σε όλους γνωστά υπάρχουν  ακόμη κενά στις ειδικότητες: ΠΕ04 –38 ώρες,  ΠΕ08 –4 ώρες (ΕΝΕΕΓΥΛ Ελασσόνας), ΠΕ 78 –3 ώρες (ΕΝΕΕΓΥΛ Ελασσόνας ), ΠΕ79  -14 ώρες, ΠΕ82  -36 ώρες , ΠΕ8702 -22 ώρες, ΠΕ8708 -24 ώρες, ΠΕ88 -32 ώρες, ΤΕ01 19  -35 ώρες, ΤΕ01 15 -22 ώρες

Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις χαμένες ώρες διδασκαλίας. Στην κάλυψη των κενών ακολουθεί την πεπατημένη όλων των κυβερνήσεων με προσλήψεις αναπληρωτών κατά δόσεις,  έχοντας επιφέρει βαρύ πλήγμα στα δικαιώματά τους  με τις τρίμηνες συμβάσεις . Αξιοποιεί την πανδημία και νομοθετεί  σειρά από αντιεκπαιδευτικά μέτρα  όπως την ηλεκτρονική ψηφοφορία στην οποία πήρε ένα γερό μάθημα από την συντριπτική πλειοψηφία ( πάνω από 92% ) του κλάδου, την ισοπέδωση μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων με την «τηλεκπαίδευση» και τελευταία με το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση με στόχο να ψηφιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα. Ένα ακραία αντιδραστικό κατασκεύασμα, που επικαιροποιεί βασικές πλευρές του διαβόητου νόμου Αρβανιτόπουλου και ενσωματώνει τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ καθώς και υποδείξεις του ΣΕΒ. Με θεσμοθέτηση  επαγγελματικών σχολών κατάρτισης, όπου θα εισάγονται απόφοιτοι γυμνασίου για να γίνουν «τεχνίτες». Που δεν παρέχουν απολυτήριο λυκείου και μέσω αυτών χιλιάδες ανήλικοι μαθητές θα πετιούνται έξω από την κυρίως εκπαίδευση, δεν θα αποκτούν στέρεη υποδομή γνώσεων και θα προσφέρονται για «πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο» ή πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις ενώ θα φοιτούν. Είναι καθαρό ότι όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο δείχνουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αιτημάτων «καλλωπιστικού» τύπου.  Βρίσκεται στον αντίποδα ενός σχολείου που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες και θα συνεισφέρει στην εργασιακή αξιοπρέπεια των αποφοίτων. Γι αυτό στο κοινωνικό lockdown της υπακοής σε μια εγκληματική πολιτική  επιβάλλεται  να απαντήσουμε με  ένα αγωνιστικό lockdown. Για να νικηθεί η  αυταρχική και αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ