ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ RADIO PLAYS: ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Το Θεσσαλικό Θέατρο σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ανοίγει καινούργιους δρόμους επικοινωνίας με το πολυπληθές κοινό του, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα ένα νέο σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία του. Η δεύτερη εκπομπή του Θ.Θ. στα φιλόξενα ερτζιανά της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Λάρισας με τον τίτλο «Θεσσαλικό Radio… Plays»! κάθε Δευτέρα στις 9.00 το βράδυ. Θεατρικά μονόπρακτα και λογοτεχνικά κείμενα σπουδαίων Ελλήνων συγγραφέων προσαρμοσμένα για το ραδιόφωνο σε παραγωγή  του Θ.Θ.

Πρόκειται για κείμενα που δεν έχουν ξαναπαρουσιαστεί από το Θ.Θ. όπως η «Πάροδος» από το μυθιστόρημα του Κοσμά Πολίτη «Στου Χατζηφράγκου», «Η Πόλη» και «Η Παρέλαση» της κορυφαίας Λούλας Αναγνωστάκη, καθώς και τα σπουδαία μονόπρακτα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, το «Η Γυναίκα και ο λάθος» και «Ο Επικήδειος».

Η έναρξη γίνεται τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου με την «Πάροδο», ένα συγκλονιστικό απόσπασμα από το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Κοσμά Πολίτη «Στου Χατζηφράγκου», σε προσαρμογή για το ραδιόφωνο, μουσική επιμέλεια και ερμηνεία του Κώστα Τσιάνου.

Το πρόγραμμα των θεατρικών έργων για το ραδιόφωνο, θα συνεχιστεί με δύο μονόπρακτα της Λούλας Αναγνωστάκη,  την «Πόλη», σε σκηνοθετική επιμέλεια Κυριακής Σπανού, με τους Θανάση Ζέρβα, Κυριακή Σπανού και Ηρακλή Τζαφέτα, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου και την «Παρέλαση», σε σκηνοθετική επιμέλεια Κυριακής Σπανού, με τους Χρήστο Κορδελά και Αθηνά Σακαλή, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, πάντα στις 9μ.μ.

Οι ηχογραφήσεις των παραστάσεων πραγματοποιούνται στο χώρο του Θ.Θ. υπό την τεχνική επιμέλεια του Νίκου Γεωργάκη.

Συντονιστείτε

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ