ΠΟΙΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟΥ ΜΕ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων της Δ/νσης Κτην/κής, ο Καταρροϊκός Πυρετός, ο οποίος ενέσκηψε στην Περιφερειακή Ενότητα της Λάρισας από τον Αύγουστο του 2020 σε εκτροφές αιγοπροβάτων και βοοειδών αντιμετωπίστηκε σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠ.Α.Α.Τ. και το υφιστάμενο πρόγραμμα και με τη χρήση εντομοκτόνων (εντομοαπωθητικών) φαρμάκων από τους κτηνοτρόφους.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 1777/2020 η οποία περιλαμβάνει διατάξεις επιλέξιμων δαπανών που αφορούν  την αποζημίωση κτηνοτρόφων για τη  χρήση αυτών των φαρμάκων, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται, καλούνται οι κτηνοτρόφοι της Π.Ε. Λάρισας, των οποίων οι εγκαταστάσεις ευρίσκονται εντός των ζωνών ελέγχου της νόσου, εκεί όπου διαπιστώθηκαν από την Υπηρεσία μας ασθενή ζώα και χρησιμοποίησαν εντομοκτόνα (εντομοαπωθητικά) για την πρόληψη της ασθένειας στα ζώα τους, την περίοδο Αύγουστο έως Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, να προσκομίσουν στα κατά τόπους τμήματα κτηνιατρικής τα παρακάτω έγγραφα τεκμηρίωσης:

  1. Αίτηση (την οποία θα συμπληρώσουν στο Τμήμα Κτηνιατρικής της περιοχής τους).
  2. Μητρώο φαρμακευτικής αγωγής, στο οποίο να φαίνεται ο χρόνος χρήσης του εντομοαπωθητικού φαρμάκου και η ονομασία του σκευάσματος.
  3. Τιμολόγιο αγοράς (πρωτότυπο) του εντομοαπωθητικού φαρμάκου.
  4. Υπεύθυνη δήλωση για την τήρηση των προϋποθέσεων του ΚΑΝ. (ΕΕ) 702/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (την οποία θα συμπληρώσουν στο Τμήμα Κτηνιατρικής της περιοχής τους).
  5. Φωτοτυπία του βιβλιαρίου τραπέζης στο οποίο να φαίνεται ότι είναι ο πρώτος δικαιούχος. 

Επισημαίνουμε ότι η αποζημίωση θα αφορά τη χρήση εντομοκτόνου (εντομοαπωθητικού) άπαξ και εντός του παραπάνω χρονικού διαστήματος. Τυχόν επανειλημμένες εφαρμογές εντομοαπωθητικού δεν εμπίπτουν στις αποζημιώσεις.

Η υποβολή των δικαιολογητικών είναι απαραίτητο να γίνει το δυνατόν συντομότερο, προκειμένου να καταρτιστούν οι κατάλογοι των δικαιούχων και να ζητηθεί έγκαιρα το συνολικό ποσό της  πίστωσης από το ΥΠ.Α.Α.Τ.

Για να δείτε τον κατάλογο με τις περιοχές στις οποίες δίνεται αποζημίωση πατήστε ΕΔΩ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ