ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ, κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ

Ανοικτή επιστολή του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών προς τον Κυρ. Μητσοτάκη

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Πριν λίγες ημέρες, συνομιλήσατε διαδικτυακά με μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, παρουσία και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Στη συνομιλία αυτή, μετά από ερώτηση μαθήτριας, είπατε επί λέξει: “Είναι , όντως , δέσμευσή μου ότι θα φτιάξουμε το Κολυμβητήριο… ” και, μάλιστα, συνεχίσατε, με μια έντονη διάθεση αναπόλησης, ως εξής: ” Σε αυτό το πρώτο Κολυμβητήριο των Χανίων έμαθα να κολυμπάω.Επομένως, έχω και μια προσωπική δυνατή ανάμνηση από τον χώρο αυτόν και αισθάνομαι και μια αυξημένη υποχρέωση, ώστε να βοηθήσω να ξαναφτιαχτεί “.

Καταρχήν, κ. Πρωθυπουργέ, οφείλω να σας συγχαρώ για την άμεση και θετική ανταπόκρισή σας στο αίτημα που διατυπώθηκε από τους μικρούς μαθητές των Χανίων. Όμως, παράλληλα έχω την υποχρέωση, ως πρ. βουλευτής, πρ. υφυπουργός και νυν αυτοδιοικητικός, να σας γνωστοποιήσω πως και στον Τύρναβο η τοπική κοινωνία περιμένει, εδώ και περίπου 15 χρόνια, την κατασκευή Κολυμβητηρίου, χωρίς να υπάρχει και η ανάλογη ουσιαστική βούληση από την πλευρά της ελληνικής Πολιτείας, μολονότι ήδη έχουν δαπανηθεί χιλιάδες ευρώ για να γίνει το  “κέλυφος” του εν λόγω Κολυμβητηρίου.

Στις μέρες μας, λοιπόν, κ. Πρωθυπουργέ, το “κέλυφος” αυτό κείτεται ως ερειπιώνας έμπροσθεν της νότιας εισόδου του Τυρνάβου, κακοποιεί την συνολική αισθητική του περιβάλλοντος χώρου και, κυρίως, εγκυμονεί πλείστους κινδύνους για όσους τολμήσουν να εισέλθουν στο εσωτερικό του.

Συνεπώς, μολονότι ο Τύρναβος δεν εντάσσεται στις αναπολήσεις σας, έχω την εδραία πεποίθηση ότι δεν θα κωφεύσετε στις εκκλήσεις της νεολαίας του Τυρνάβου για την ολοκλήρωση και λειτουργία του Κολυμβητηρίου που δικαιούται και ότι, αντιθέτως, θα ανταποκριθείτε με την ίδια θέρμη που επιδείξατε και στο αίτημα της νεολαίας των Χανίων.

Κατανοώ, βεβαίως, ότι ο Τύρναβος δεν είναι Χανιά, ώστε να μπορέσω να σας πείσω με επίκληση στο συναίσθημα. Πιστεύω, όμως, πως είστε ένας οξύνους άνθρωπος, για να αντιληφθείτε ότι, εάν κωφεύσετε στο αίτημα των Τυρναβιτών για το Κολυμβητήριο, εύκολα θα μπορούσε κάποιος, προφανώς κακοπροαίρετος, να σας κατηγορήσει για άκρατο τοπικισμό, εδραζόμενος στη διακριτική μεταχείριση των Χανίων εις βάρος άλλων περιοχών.

Προσωπικά, πιστεύω ότι έχετε  τη βούληση και τη διάθεση να συνδράμετε με τρόπο αποφασιστικό στην ολοκλήρωση των έργων που αφορούν στο Κολυμβητήριο του Τυρνάβου. Για αυτό και αναμένω, με ανυπομονησία, μια δήλωσή σας, που θα συνδέσει το έργο στα Χανιά με το έργο στον Τύρναβο. Αυτό, εξάλλου, θα είναι και μια ηχηρή απόδειξη της δέσμευσή σας στην υπόθεση της ανάπτυξης της παραγκωνισμένης ελληνικής επαρχίας, χωρίς κακόβουλες διακρίσεις ή ταπεινούς ψηφοθηρικούς συλλογισμούς.

Να είστε βέβαιος ότι η τοπική κοινωνία του Τυρνάβου θα εκτιμήσει την όποια προσπάθειά σας προς την κατεύθυνση αυτή με τον προσήκοντα τρόπο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ