ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Να ενισχυθεί με προσωπικό το κατάστημα των ΕΛΤΑ Συκουρίου ζητά απευθυνόμενος στον Διευθυντή της Περιφερειακής Δ/νσης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης. Αναλυτικά, στην επιστολή που απευθύνει προς τον Περιφερειακό Διευθυντή κ. Γρηγόρη Μάκα, ο κ. Μανώλης, επισημαίνει τα εξής:

“Κύριε Διευθυντά, στο Δήμο Τεμπών και συγκεκριμένα στο Συκούριο λειτουργεί κατάστημα των ΕΛΤΑ προς  εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής. Το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της διαμορφωθείσας κατάστασης από την πανδημία έχει  αυξηθεί η κίνηση στο συγκεκριμένο κατάστημα λόγω της διακίνησης εμπορευμάτων μέσω  της υπηρεσίας σας αλλά και για την εξυπηρέτηση διαφόρων πληρωμών ή άλλων  υποθέσεων.

Η αύξηση της κίνησης οφείλεται κυρίως στην κατάργηση λειτουργίας του μοναδικού Τραπεζικού υποκαταστήματος στην περιοχή μας. Η Τράπεζα Πειραιώς δυστυχώς  συμπεριέλαβε στον στρατηγικό της σχεδιασμό για την «αναπτυξιακή» της πορεία το  κλείσιμο του καταστήματος στο Συκούριο και παρά τις διαμαρτυρίες μας και τις  παρεμβάσεις μας στη Διοίκηση της δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε το γεγονός.
Αποτέλεσμα ήταν οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Νέσσωνος και της ευρύτερης περιοχής να  μην έχουν άλλη επιλογή, παρά την εξυπηρέτηση τους από το κατάστημα ΕΛΤΑ Συκουρίου. Αυτή η κατάσταση δημιούργησε έντονο  πρόβλημα τόσο στους υπαλλήλους σας που δεν  μπορούν να ανταποκριθούν στον όγκο της δουλειάς όσο και στους πολίτες που  συσσωρεύονται σε ουρές έξω από το κατάστημα, περιμένοντας μεγάλο χρονικό διάστημα για να εξυπηρετηθούν και διαμαρτύρονται εντόνως κυρίως τώρα που έχει έρθει ο κρύος  χειμώνας. Η εικόνα αυτή προσβάλλει την αξιοπρέπεια των πολιτών και αμαυρώνει την εικόνα των ΕΛΤΑ, ενός Οργανισμού που βρίσκεται κοντά στην πόρτα του πολίτη, με μια μακροχρόνια επιτυχημένη πορεία και σχέση.
Καλούμε τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ να φροντίσει άμεσα το εν λόγω πρόβλημα  στελεχώνοντας με επιπλέον προσωπικό  το  κατάστημα στο Συκούριο, αλλά και την εγκατάσταση των απαιτούμενων ηλεκτρονικών υπολογιστών για την αποτελεσματικότερη και εύρυθμη λειτουργία του και την  εξυπηρέτηση των κατοίκων. Δεν ζητάμε πράγματα παράλογα, οι πολίτες αξίζουν μια πιο ανθρώπινη αντιμετώπιση.
Ευελπιστώντας στην κατανόηση του προβλήματος αναμένουμε την άμεση αντιμετώπισή  του μάλιστα ενόψει των εορτών, επ’ ωφελείας όχι μόνο των πολιτών άλλα και του ίδιου του Οργανισμού”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ