ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ «ΘΩΡΑΚΙΣΗ» ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Την έγκριση διάθεση πίστωσης ύψους 500.000 που οδηγεί στη δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών στη Γέφυρα Παλαιοκάστρου» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Αντικείμενο του έργου αποτελούν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στη Γέφυρα Παλαιοκάστρου Δήμου Ελασσόνας με σκοπό την προστασία των δύο ανοιγμάτων της γέφυρας καθώς και των οχθών και της κοίτης του ποταμού Βούλγαρη.

«Δημοπρατούμε το επόμενο διάστημα ένα ακόμη σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο στο Δήμο Ελασσόνας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα και τις τεχνικές υπηρεσίες  δρομολογούμε εργασίες για την προστασία από πλημμυρικά φαινόμενα της γέφυρας  Παλαιοκάστρου. Είναι ένα έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και το οποίο συμβάλει στην ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη διακίνηση των εμπορευμάτων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι εργασίες που περιλαμβάνονται είναι οι εξής:

  • Προτείνεται προστασία της όχθης με συρματοκυλίνδρους και συμρματοκιβώτια διαμέτρου 0,60 m με κλίση 1:1 και θεμέλια πάχους 1,00 m. Στην επαφή με το αριστερό ακρόβαθρο του δεξιού ανοίγματος και το δεξιό του αριστερού σταδιακά η προστασία μεταβάλλεται σε κατακόρυφη. Η στέψη των έργων προστασίας είναι περίπου 0,75 m πάνω από τη Στάθμη Πλημμύρας Τ=10. Το συνολικό μήκος είναι περίπου 135 m. Οι λίθοι των συρματοκιβωτίων θα λαμβάνονται από την κοίτη του ποταμού.
  • Προστασία της δεξιάς όχθης του δεξιού ανοίγματος ανάντη σε μήκος 100 m περίπου και κατάντη σε μήκος 80 m περίπου με συρματοκυλίνδρους διαμ. 0,60 m και συρματοκιβώτια όπως στην προηγούμενη περίπτωση.
  • Προστασία της αριστερής όχθης του αριστερού ανοίγματος κατάντη σε μήκος 335 m περίπου με συρματοκιβώτια όπως στις προηγούμενες περιπτώσεις. Η στέψη των έργων προστασίας είναι περίπου 0,70 m πάνω από τη Στάθμη Πλημμύρας Τ=10.
  • Προστασία της χαμηλής κοίτης του δεξιού και αριστερού ανοίγματος κατάντη της ιρλανδικής διάβασης με συρματοκιβώτια πάχους 1,00 m.
  • Προστασία των βάθρων του δεξιού ανοίγματος σε πλάτος 7,00 m με συρματοκιβώτια πάχους 1,00 m.
  • Προστασία από διάβρωση των ακροβάθρων και μεσοβάθρων των δύο ανοιγμάτων με επένδυση της χαμηλής κοίτης με συρμοτοκιβώτια πάχους 0,50 m.
  • Προστασία των χαμηλών κοιτών (αριστερή και δεξιά) κατάντη των ιρλανδικών διαβάσεων λόγω υψηλών ταχυτήτων με ουδούς από συρματοκιβώτια πάχους 1,00 m και βάθους 1,00 m σε μήκος 80 m περίπου δεξιά (4 ουδοί) και μήκος 20 m περίπου αριστερά (1 ουδος).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ