ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Λ. ΤΣΑΠΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τη στήριξή τους στον αγώνα του συναδέλφου τους και μέλους της διοίκησης τραυματιοφορέα Λ. Τσάπαλη που ξεκίνησε απεργία πείνας, εκφράζουν τα μέλη του σωματείου εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, που το πρωί της Παρασκευής πραγματοποίησαν σχετική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην αυλή του νοσοκομείου.

«Ο αγώνας του δεν είναι προσωπικός, έχουμε χρέος να συνδράμουμε», τονίστηκε χαρακτηριστικά, με τους συγκεντρωμένους- χαρακτηρίζοντας «υγειονομικό-Άτλαντα» τον συνάδελφό τους- να μιλούν για «ένα ανάλγητο σύστημα που ενδιαφέρεται για αριθμούς και όχι για ανθρώπινες ζωές», σημειώνοντας παράλληλα πως ο Λ. Τσάπαλης επέλεξε μια μορφή αγώνα «που είναι ακραία και επικίνδυνη για την υγεία του».

Εξάλλου περιγράφοντας το διεκδικητικό πλαίσιο οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

“… Το φυτίλι του αγώνα άναψε, τώρα είναι υπόθεση του συνόλου των εργαζομένων αλλά και των πολιτών της Λάρισας να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ μαζί για :

Άμεσες προσλήψεις που θα μπορούν να ενταχθούν στο Νοσοκομείο μας την επόμενη εβδομάδα.

Διασφάλιση με όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ). Οι εργαζόμενοι δεν είναι «πρόβατα να οδηγηθούν σε σφαγή» ελλείψει ΜΑΠ όπως προτείνει ο ΕΟΔΥ.

 Ένταξη και του Ιδιωτικού τομέα στην μάχη συνεισφέροντας με την αποσυμφόρηση θετικών ασθενών covid 19.

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και το προσωπικό του ΟΑΕΔ, μιας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ένταξη στα ΒΑΕ.

Χορήγηση Χριστουγεννιάτικου δώρου με την μορφή του επιδόματος, σε όλους τους υγειονομικούς ,ως επιβράβευση του αγώνα τους στην μάχη κατά της πανδημίας, όπως το έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση.

Έμπρακτα να αποδείξει πόσο σέβεται τον αγώνα των εργαζομένων του ΕΣΥ στην μάχη αυτή. Για μια άλλη μία φορά καταγγέλλουμε την παντελή έλλειψη σχεδιασμού τόσο σε κεντρικό- κυβερνητικό επίπεδο όσο και σε τοπικό-περιφερειακό έναντι του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Συνέπεια αυτού είναι να δίνουν την μάχη μόνο οι εργαζόμενοι των δυο Νοσοκομείων. Το υπέρτατο αγαθό που είναι η υγεία θα αγωνιζόμαστε για να το βελτιώνουμε με τις προτάσεις μας προσφέροντας ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες”.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ