ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ

Στην πρώτη γραμμή της μάχης του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού που ξεκινάει τη Δευτέρα στα νοσοκομεία της Αγγλίας θα βρίσκονται και αρκετοί Έλληνες γιατροί που ζουν και εργάζονται στην Αγγλία, μεταξύ των οποίων και ο Λαρισαίος γενικός ιατρός Γιώργος Μουσαηλίδης που ζει μαζί με τη σύζυγό του από το Αργυροπούλι Τυρνάβου στο Κόλτσεστερ και εργάζεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης.

Ο Γιώργος Μουσαηλίδης μιλώντας στο paidis.com δηλώνει έτοιμος για αυτή τη νέα πρόκληση στην καριέρα του και επισημαίνει ότι ο αγώνας κατά του ιού μπαίνει σε νέα φάση κατά τη διάρκεια της οποίας θα πρέπει να εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία που είναι και το μεγάλο ζητούμενο για τους επιστήμονες. Φυσικά όπως εξηγεί για να επιτευχθεί αυτό θα περάσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου θα πρέπει να ισχύουν οι γενικοί κανόνες προφύλαξης δηλαδή μάσκες, αντισηπτικά, η τήρηση των αποστάσεων και η αποφυγή χώρων συνωστισμού.

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας στέλνει ένα μήνυμα και σε όλους εκείνους που κυρίως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ξετυλίγουν κάποιες επικίνδυνες απόψεις εμφανιζόμενοι ως αρνητές και αμφισβητώντας την επικινδυνότητα του ιού και κάνοντας δηλώσεις κατά των εμβολίων.

“Πιστεύω ότι όλα αυτά πηγάζουν από την άγνοια κάποιων ή ποιος ξέρει από ποιά αίτια. Πραγματικά τρομάζω όταν διαβάζω τέτοιες απόψεις κυρίως από Ελληνες γιατί πλέον στην Αγγλία αυτό το κίνημα των αρνητών έχει ξεφουσκώσει. Τους θυμίζω ότι ένας από αυτούς που έλεγαν απίστευτα πράγματα για τον κορωνοϊό ήταν και ο Μπόρις Τζόνσον ο οποίος όμως μόλις αρρώστησε άλλαξε μυαλά”, σημειώνει ο Λαρισαίος γιατρός που κλείνει τη συνομιλία μας ζητώντας από τους συμπατριώτες του να προσέχουν και να είναι επιφυλακτικοί προς όλους αυτούς που βλέπουν θεωρίες συνωμοσίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ