ΑΓΩΝΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ενα θετικό δείγμα στα τεστ που υποβλήθηκαν περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι του Καταστήματος Κράτησης – Εξωτερικοί φρουροί προμηθεύτηκαν με έξοδα του σωματείου 6 στολές για τη φύλαξη ασθενών κρατουμένων

Κορυφώνεται η αγωνία στις φυλακές Λάρισας, καθώς μετά τα δεκάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα ανάμεσα σε κρατούμενους που οδήγησαν στον περιορισμό τους εντός του καταστήματος κράτησης ένας εξ αυτών χρειάστηκε να μεταφερθεί για νοσηλεία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του paidis.com στη μονάδα covid-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύεται από χθες κρατούμενος των φυλακών, την ώρα που έντονος είναι ο προβληματισμός και για τους υπόλοιπους, καθώς η πληρότητα των νοσοκομείων από τη μια και τα ζητήματα που προκύπτουν όσον αφορά στη φύλαξή τους εκτός του καταστήματος από την άλλη προκαλούν «πονοκέφαλο» στους αρμόδιους.

Αξιόπιστες πηγές μετέφεραν στη σελίδα έντονους προβληματισμούς που έχουν να κάνουν ακόμη και με τα αυτονόητα, καθώς η φυλακή στερείται τα στοιχειώδη που χρειάζονται για μια τέτοια μεταφορά στο νοσοκομείο και φύλαξη, αφού ο αριθμός των στολών προστασίας που πρέπει να χρησιμοποιηθούν είναι ανεπαρκέστατος, ενώ πληροφορίες θέλουν τους ίδιους τους σωφρονιστικούς να προμηθεύονται στολές μέσω των σωματείων τους.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ πρόσφατα εργαζόμενοι του Κ.Κ προμηθεύτηκαν με έξοδα του σωματείου τους έξι στολές από κατάστημα γεωργικών εφοδίων, την ώρα που η αγωνία έχει χτυπήσει «κόκκινο» και για τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Σκεπαστή της Νεάπολης και αφορούσαν σε υπαλλήλους των φυλακών.

ΤΑ ΤΕΣΤ

Αισιόδοξα ήταν εν τω μεταξύ τα μηνύματα που έρχονται από τα αποτελέσματα των rapid tests που διενεργήθηκαν σε σωφρονιστικούς και εργαζόμενους της εξωτερικής φρουράς που δεν έκρυβαν τον προβληματισμό και την αγωνία τους μετά και τον θάνατο 47χρονου συναδέλφου τους από covid-19, αλλά και τα δεκάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφηκαν στη φυλακή. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σε περισσότερα από 100 τέστ που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκε ένα θετικό σε υπάλληλο της εξωτερικής φρουράς ο οποίος όμως το τελευταίο διάστημα ήταν εκτός υπηρεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σχεδιασμό της περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΕΟΔΥ μετά τη διαπίστωση δεκάδων κρουσμάτων σε κρατούμενους των φυλακών είναι να εφαρμοστεί το μοντέλο 0 – 7 – 14 για την παρακολούθηση της εξέλιξης της νόσου εντός του καταστήματος κράτησης. Ετσι μέσα στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν και νέα τεστ στους κρατούμενους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ