ΜΕΤ’ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΛΟΓΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ Η ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑ

Το Γυμνάσιο – Λ.Τ. του χωριού επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ελασσόνας, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα

Το Γυμνάσιο-Λ.Τ Βερδικούσιας επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο σε θέματα Νεολαίας κ. Κ. Δήμκο και τον σύμβουλο της κοινότητας Βερδικούσιας κ. Ευθ. Κατίνα, προκειμένου να συζητήσουν με τον διευθυντή του σχολείου, για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την αδυναμία ορισμένων μαθητών να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του σχολείου διαδικτυακά.

Τα περισσότερα προβλήματα σύνδεσης των μαθητών με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας συναντώνται σε περιοχές της δημοτικής ενότητας Βερδικούσιας που δεν έχουν επαρκή κάλυψη κινητής τηλεφωνίας και δεν υπάρχει δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας, για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους εξ αποστάσεως.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Νικ. Παναγιώτου ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι στο σχολείο  φοιτούν συνολικά 53 μαθητές, εκ των οποίων οι 6 μαθητές αντιμετωπίζουν πρόβλημα σύνδεσης.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας, αφού ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας για τα προβλήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο σχολείο της Βερδικούσιας,  πρότεινε να διαμορφώσει ο δήμος έναν χώρο σε δημοτικό κτίριο, έτσι ώστε να παρέχεται η τεχνική υποστήριξη στους 6 μαθητές. Ωστόσο, η λύση αυτή συναντά την αδυναμία των γονέων να μετακινούν οι ίδιοι τα παιδιά τους, λόγω των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων, και την αναστολή των μετακινήσεων των μαθητών με ειδικά δρομολόγια.

Ο κ. Γάτσας δήλωσε: «Είμαστε σε επαφή με τον διευθυντή του σχολείου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και αναζητούμε την καλύτερη δυνατή λύση για να συνεχίσουν οι μαθητές απερίσπαστοι τα μαθήματά τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ