ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΜΕ ΠΑΝΟ ΣΤΟ Α’ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Μπλόκο» στην κατάληψη Ντουγρού

Πρωτόγνωρες εικόνες καταγράφονται από νωρίς το πρωί στο κέντρο της Λάρισας, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να έχουν αναπτυχθεί σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες για την αποτροπή των εκδηλώσεων στη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ η απόπειρα συγκέντρωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΚΚΕ (μ-λ) στην περιοχή του Αγ. Βησσαρίωνα δεν ολοκληρώθηκε, με τους αστυνομικούς να διαλύουν τους συγκεντρωμένους.

Τη συγκέντρωση «υποδέχτηκαν» δυνάμεις της αστυνομίας, που προχώρησαν σε ελέγχους τήρησης των μέτρων μετακίνησης, ενώ σε μια πρωτοφανή ενέργεια κρατήθηκαν τα στοιχεία δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τη δράση, με τους διαδηλωτές να καταλήγουν τελικά στο Α’ Αρχαίο Θέατρο, όπου και κρέμασαν πανό τιμώντας την επέτειο των 12 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Εξάλλου απίστευτες εικόνες καταγράφονταν την ίδια ώρα και στην περιοχή των έξι δρόμων (φωτο), όπου διμοιρίες των ΜΑΤ σε μια πρωτοφανή κίνηση για τα δεδομένα της πόλης απέκλεισαν την κατάληψη «Ντουγρού» (από την οδό  Σκουφά και στην ευρύτερη περιοχή των έξι δρόμων), ενώ απαγορεύτηκε και η διέλευση πολιτών στην οδό Τζαβέλα!

Αλληλέγγυοι βρίσκονται στον χώρο της κατάληψης, υποστηρίζοντας δράση με τη χρήση μικροφωνικής εγκατάστασης, δίχως μέχρι ώρας να έχουν υπάρξει επεισόδια, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να επιτηρούν αυστηρά την περιοχή.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ