ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥ Δ. ΠΑΠΑΔΟΥΛΗ

Θλίψη στη Λάρισα για τον θάνατο του γνωστού συγγραφέα Δημήτρη Παπαδούλη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών. Γνωστός για την πλούσια συγγραφική του δράση ο εκλιπών, γεννήθηκε στη Λάρισα και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, ενώ κατά την διάρκεια της αποφοίτησής του και το έτος 1988, διαγνώστηκε με πολλαπλή σκλήρυνση. Λόγω της ασθένειας εργάστηκε ως γιατρός ως τις αρχές του 1991.

Έκτοτε λόγω της νόσου ασχολήθηκε με την πεζογραφία. Ενδιάμεσα υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και μετά την μόνιμη επιστροφή του στην Λάρισα το 1992, ιδρυτικό μέλος του γραφείου Θεσσαλίας για την σκλήρυνση κατά πλάκας. Έχει δημοσιεύσει έξι μυθιστορήματα κι έχει γράψει θεατρικά και άλλα κείμενα.

Την άνοιξη του 2011 ξεκίνησε η παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή του με τίτλο Δημήτρης Παπαδούλης – Το πολλαπλό δώρο, το οποίο ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2013 και προβλήθηκε για πρώτη φορά δημόσια στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, τον Μάρτιο του 2013. Το εγχείρημα αυτό ξεκίνησε με αφορμή ένα βίντεο-συνέντευξη του συγγραφέα για το πρώτο του βιβλίο.

ΕΡΓΑ ΤΟΥ

Συνέχεια η πρώτη φορά, (Λιβάνης, 1994 & 1995)

Με δανεική ανάσα, (Λιβάνης, 1997)

Με τουτ μαγκάφ, (Πατάκης, 2001)

Η άλλη ζώνη, (Τυπωθήτω, 2006)

Όταν τελειώνουν οι καιροί, (Τυπωθήτω, 2008)

Η αγγελοκρουσμένη, (Δήγμα, 2011)

Ε.Π.

ΦΩΤΟ: Εξώστης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ