ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Λαϊκής Ενότητας

Συμπληρώνονται 12 χρόνια από το Δεκέμβρη του 2008, όταν ο ειδικός φρουρός Ε. Κορκονέας δολοφόνησε εν ψυχρώ ένα παιδί, τον 15χρονο  Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Η μεγάλη κοινωνική έκρηξη, η εξέγερση της νεολαίας, των μαθητών, των φοιτητών, στιγμάτισε την πολιτική του αυταρχισμού, της καταστολής και της αστυνομικής ασυδοσίας.

12 χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε! Δεν ξεχνάμε το Δεκέμβρη, που εγκαινίασε μια ολόκληρη εποχή μεγάλων λαϊκών αγώνων των επόμενων ετών ενάντια στα μνημόνια, τη φτώχεια, την εξαθλίωση των εργαζόμενων, την περιθωριοποίηση. Δεν ξεχνάμε τους νέους και τις νέες που στάθηκαν μπροστά στις δυνάμεις καταστολής φωνάζοντας το σύνθημα «στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες». Δεν ξεχνάμε που μπορεί να φτάσει μια κυβέρνηση που επενδύει στην αστυνομοκρατία και την κατατρομοκράτηση της κοινωνίας, βάφοντας τα χέρια της ακόμη και με αίμα.

12 χρόνια μετά, ο φετινός Δεκέμβρης είναι διαφορετικός. Βρίσκει την κοινωνία να αντιμετωπίζει όχι μόνο τον κίνδυνο της πανδημίας αλλά και την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που προκλητικά θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού. Ακόμη και σήμερα που έχουμε φτάσει σε εκατόμβες νεκρών από την πανδημία του κορονοϊού, η κυβέρνηση αρνείται την ύστατη αυτή ώρα να στηρίξει στο ελάχιστο το ΕΣΥ με τις αναγκαίες ΜΕΘ, το αναγκαίο ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό, εξοπλισμό και χρήματα. Αντ’ αυτού επιλέγει να χρηματοδοτεί αδρά μεγαλοεπιχειρηματίες και τα ΜΜΕ – παπαγαλάκια της, για να μην εκτίθεται η πολιτική της. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, έχουν εξαντληθεί οικονομικά, χωρίς την οποιαδήποτε στήριξη για μια αξιοπρεπή διαβίωση και έχουν αφεθεί έρμαια στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Κανένα απολύτως μέτρο δεν πήρε η κυβέρνηση για να προστατεύσει τους ασθενείς, το ηρωικό προσωπικό των νοσοκομείων, που δίνει καθημερινό αγώνα χωρίς όπλα, τους εργαζόμενους που συνωστίζονται στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ.

Το βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση της πανδημίας για να καταλύσει στοιχειώδη δικαιώματα και ελευθερίες, και να περάσει, ενόσω ο λαός βρίσκεται σε υποχρεωτικό εγκλεισμό, μέτρα – λαιμητόμους όπως το αντεργατικό νομοσχέδιο, που θα φέρει μόνιμα υποχρεωτική 10ωρη εργασία και απλήρωτες υπερωρίες. Φτάνουν στο σημείο να αναστέλλουν με αποφάσεις της αστυνομίας ακόμη και το Σύνταγμα και το θεμελιώδες δικαίωμα στη διαμαρτυρία, θέλοντας να κάνουν το λαό να σωπάσει.

Δεν θα τους περάσει! Όπως έδειξε η αποφασιστικότητα του λαϊκού κινήματος στο Πολυτεχνείο, οι αγώνες δεν μπορούν να απαγορευτούν με αυθαίρετα αστυνομικά διατάγματα. Ο λαός μπορεί να οργανώνει τους αγώνες του με τη μεγαλύτερη υπευθυνότητα και κοινωνική συνείδηση, προστατεύοντας την υγεία και με όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Φέτος τιμούμε την 6η Δεκέμβρη, με νέους αγώνες ενάντια στον επικίνδυνο κυβερνητικό αυταρχισμό, την ακραία καταστολή και την αυθαιρεσία που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση, για τη δημοκρατία και τις ελευθερίες που ο λαός κατέκτησε με αίμα. Για να διεκδικήσουμε έστω και τώρα να μπει ως προτεραιότητα η υγεία και η επιβίωση του λαού. Ο αυταρχισμός και η πολιτική της εξαθλίωσης πάνε μαζί. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της 6ης Δεκέμβρη, στην Αθήνα, στις γειτονιές και σε όλες τις πόλεις, με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ