ΆΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον απεργό πείνας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων, Λάμπρο Τσάπαλη.

Απαιτεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου, τη διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την κυβέρνηση, να δράσουν άμεσα προκειμένου να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα του απεργού πείνας και των υγειονομικών.

Οι υγειονομικοί θα πρέπει να λάβουν Δώρο Χριστουγέννων, να ενταχθούν επιτέλους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, καθώς και να εργαστούν έχοντας τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, αφού είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός όσων νοσούν ήδη, ενώ χάθηκαν και ζωές την ώρα του καθήκοντος.

Θα πρέπει επίσης να προχωρήσει επιτέλους η κυβέρνηση στην πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία όλης της χώρας, όπως θα έπρεπε να είχε προβλέψει από την περασμένη Άνοιξη.

Παράλληλα, θεωρώντας ότι ο Λάμπρος Τσάπαλης έχει καταστήσει σαφή τα αιτήματά του με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο προς κάθε υπεύθυνο και επειδή η υγεία σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο, παραμένει πάνω από όλα, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας τον καλεί να θέσει τέρμα στην απεργία πείνας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ