ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΩΣ ΤΙΣ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επιβεβαίωσε αυτό που όλοι ουσιαστικά περίμεναν ότι θα ανακοινώσει μετά και την επιφυλακτικότητα των επιστημόνων για ενδεχόμενο άνοιγμα των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων μέσα στο Δεκέμβρη, καθώς η πανδημία δεν έχει υποχωρήσει σχεδόν καθόλου.

Οι τομείς των κοινωνικών δραστηριοτήτων που θα παραμείνουν σε αναστολή λειτουργίας μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου είναι οι παρακάτω:

    Σχολεία

    Εστίαση

    Ψυχαγωγία

    Δικαστήρια

    Αθλητικές δραστηριότητες (εκτός από πρωταθλήματα Α’ εθνικής σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ)

    Χιονοδρομικά κέντρα

Επίσης, παρατείνεται η απαγόρευση για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό καθώς και οι  μετακινήσεις μετά τις 21:00.

Όσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό, θα πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών, θα υπόκεινται σε τεστ κατά την είσοδο και θα μπαίνουν σε 10ημερη προληπτική καραντίνα εφόσον εισέρχονται κατά το διάστημα από την Παρασκευή 18/12 έως την Πέμπτη 7/1.

Σε ό,τι αφορά την, άπαξ, επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας θα εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις που ήδη ισχύουν με την επίδειξη Ε1 και Ε9.

Για Εκκλησίες, κομμωτήρια, λιανεμπόριο, θέατρα, κινηματογράφους και μουσεία, το θέμα θα επανεξεταστεί το επόμενο διάστημα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Επίσης, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων είναι ένα ακόμα στοίχημα, και για τις γιορτές των Χριστουγέννων έθεσε όριο μέχρι 9 άτομα.

Τα εποχικά καταστήματα

Από σήμερα έως και τις 8 Ιανουαρίου λειτουργούν τα καταστήματα εποχικών ειδών. Θα είναι ανοιχτά από τις 07:00 μέχρι 20:30 καθημερινά και για την μετάβαση σε αυτά απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή «2», ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση.

Εντός των καταστημάτων θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό μετάδοσης του κοροναϊού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ